Markus Fagervall försvann helt efter vinsten i Idol – vände om sitt liv efter krisen
Markus Fagervall, vinnare av Idol. Foto: TT/Youtube

Markus Fagervall försvann helt efter vinsten i Idol – vände om sitt liv efter krisen

Markus Fagervall satte hjärtan i brand när han vann både Idol och Stjärnor på is i TV4.
Men efter succéerna lämnade artisten rampljuset.

Markus Fagervall blev Idol-Markus med hela svenska folket när han 2006 tog hem vinsten i TV4:s talangtävling. Vinnarlåten ”Everything changes”, skriven av Jörgen Elofsson, blev en hit det året – och det var Fagervalls röst som hördes på singeln.

Men efter flera framgångar försvann artisten från rampljuset.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20061201 Vinnaren Markus Fagervall efter finalen av Idol 2006. Foto: BERTIL ERICSON/TT
STOCKHOLM 20061201 Vinnaren Markus Fagervall efter finalen av Idol 2006. Foto: BERTIL ERICSON/TT

Om vi backar bandet till 2006 kan vi se att detta då var den tredje omgången av det som i dag blivit långköraren och tittarsuccén ”Idol”.

Många stjärnor har tänts och upptäckts i talangsåpan under årens lopp. Första svenska vinnaren blev Daniel Lindström som kom före Darin Zanyar.

Året därpå var det ingen mindre än Agnes Carlsson, som därefter fått en stor karriär, som vann Idol.

I finalen 2006 ställdes Fagervall mot Erik Segerstedt. Framför juryn, som då bestod av Clabbe af Geijerstam, Peter Swartling, Kishti Tomita och Daniel Breitholtz, sjöng den då 24-årige Fagervall sig in i tv-tittarnas hjärtan och tog hem segern. Tidigare under säsongen hade också bland annat Danny Saucedo slagits ut på vägen till finalen, där Fagervall sjöng låtarna ”Fix you” och ”Pride (in the name of love)”.

Markus Fagervall vann Idol och slog igenom med vinnarlåten ”Everything changes”

Den charmige sångaren, som föddes i Kiruna, hade då kämpat sig ända fram till mållinjen och med vinnarlåten ”Everything changes” fick han sitt stora genombrott.

Efter vinsten gick det snabbt för Fagervall med turnéer och albuminspelning.

Allt gick väldigt fort för den unge talangen, vilket han berättat om efteråt.

– Man bara ”wow in i det här och det här har jag kämpat för så länge” och så blev det full fart liksom, sa Markus då till Expressen.

LÄS MER: Marie Picasso bytte namn och försvann helt efter ”Idol” – detta gör stjärnan i dag

År 2008 kunde TV4-tittarna återigen få se den unge norrlänningen, då i tävlingsprogrammet ”Stjärnor på is” som Fagervall vann tillsammans med Johanna Götesson. I finalen ställdes Fagervall mot idrottshjältarna Lars Frölander och Jesper Blomqvist.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Bodde i husbil efter tiden i ”Idol”

Efter Idol blev ett intensivt schemat med spelningar och ständig uppmärksamhet till slut för mycket.

Markus orkade inte ens höra på Idol-vinjetten, har han förklarat.

– Hela energiflödet drogs i gång så då studsade jag upp ur soffan och sprang ut på balkongen och trodde jag skulle ut på scen, berättar han och fick påminna sig själv om att inte inte längre var med i programmet, sa han då till tidningen.

2011 hade Markus dragit sig helt tillbaka från rampljuset och bodde då under en period i en husbil.

– Jag har en märklig relation till musiken just nu. Har ingenting att säga… Jag har försökt att skriva låtar, men det går åt helvete. Jag har aldrig känt så här tidigare, sa han då.

Vändningen efter tuffa tiden – mötte kärleken

Men till slut vändningen och den stora kärleken i stjärnans liv. Fagervall lämnade Stockholm och flyttade till Umeå för att studera till kock.

Parallellt med detta fortsatte Markus också med musiken – och det nu som han träffades av Amors pilar. Markus mötte nämligen sin framtida fru, som han har dessutom barn med.

– Vi blev fullkomligt förälskade där och då. Hon är magisk, hon utmanar mig och ger massor och vi ger massor till varandra. Just nu så är livet helt fantastiskt, sade Fagervall till Expressen 2019.

I dag har de flyttat till Grisslehamn vid Ålands hav.

– Livet är här och nu, vi får se vad som händer i framtiden, sade han i en intervju med Norrtelje Tidning ifjol där han också berättade att han nu är utbildad kock och dessutom dubbar film på meänkieli.

Vi önskar dig allt gott Markus! Hoppas att vi en dag kan få höra ny musik från dig igen!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.

https://nojeslivet.newsner.com/kandisar/sa-gick-det-sen/anna-anka-lamnade-svenska-hollywoodfruar-och-forsvann-helt-sa-lever-skandalprofilen-i-dag/