Paulinas mardröm bakom kulisserna – som tittarna inte får se i Idol 2020-finalen

Damerna först!

På fredagen gör Paulina Pancenkov och Nadja Holm upp i ”Idol”-finalen.

Nu hyllar Paulina sin motståndare – och avslöjar samtidigt sitt dolda kaos bakom kulisserna.

– Jag älskar att det är två tjejer i final för det har vunnit så många killar, säger hon till Nöjeslivet.

En intensiv resa går mot sitt slut. På fredagkvällen avgörs finalen i ”Idol” 2020 när Paulina Pancenkov, 21, från Bjuv står på scen.

I finalen ställs hon mot kollegan och vännen Nadja Holm, 23, från Piteå.

– Jag är så avslappnad, jag är inte ens stressad. Jag är så lugn. Tror inte att jag har den här vinnarskallen, jag hade blivit lika glad oavsett hur det går. Det här känns som en vanlig fredagsfinal, säger Paulina Pancenkov till Nöjeslivet.

Foto: TV4

Trots avsaknaden av nervositet blir året Idol-final förstås väldigt annorlunda. Det vanligtvis närmast fulla Globen har bytts ut mot en tv-studio där publiken finns med digitalt och förstås framför tv-apparaterna därhemma. Allt till följd av pandemin.

Paulina saknar att få stå och sjunga inför en stor publik.

– Jag hade velat ha publiken på plats så klart. När jag fick höra att vi inte skulle ha någon publik alls, då blev jag så arg och irriterad för stunden. Sen tänkte jag så klart att prioriteringen är hälsan först och att alla mår bra. Det är det viktigaste. Sen har vi haft de andra deltagarna som publik och det har ändå känts okej, säger Paulina.

Redan innan hon sökte till Idol har hon stått på scenen och uppträtt inför många människor – bland annat på skolavslutningar, men också i Lilla Melodifestivalen 2014 där hon tävlade när hon bara var 15 år.

Lillasystern debuterade i Melodifestivalen 2020

Även Paulinas lillasyster är artist – Suzi Pancenkov, känd under artistnamnet Suzi P, debuterade i Melodifestivalen tidigare i år med bidraget ”Moves”.

Att stå på den stora Melodifestivalscenen är något som även storasyster Paulina drömmer om i framtiden – och hon fick mersmak när familjen fick följa med Suzy bakom kulisserna på schlagerdeltävlingen tidigare i vintras.

– Ja, Gud ja. Vi var där, det var precis innan corona. Det var jättekul och så mäktigt. Hon är så liten och vågade verkligen ta hela scenen, säger Paulina.

Men nu är det alltså storasyster Paulinas tur att stå längst fram på scenen. På fredagskvällen vid 22.45-tiden vet vi om hon eller Nadja Holm vunnit årets musiktävling i TV4.

För första gången sen 2014 kommer ”Idol” få en tjej som vinnare.

Hur ser du på att det är Nadja som du ställs mot i finalen?

– Jag älskar att det är två tjejer i final för det har vunnit så många killar. Det sägs alltid ”killarna kämpar hårdare och därför vinner dem”. Det var ett tag sen en tjej vann nu, 2014, och det är kul att Nadja och jag kan stå för girl power i år.

Paulina förklarar att hon lärt sig massor under Idol-resans gång – framför allt den speciella sångtekniken.

– Först tänkte jag att det bara var sång, men det är så mycket mer. Som att andas in när man sjunger, hålla upp och ner huvudet när man ska spänna magen och ta ett andetag. Hur man är på scen, att visa känsla… Det är så mycket, säger Paulina Pancenkov.

Foto: TV4

Hennes Idol-resa har pågått i snart tre månaders tid – och vardagen har varit inplanerad i detalj med besök hos sångcoacher och repetitioner på plats i studion.

Paulinas mardröm bakom kulisserna – stökiga rummet

Hon förklarar också att hotellrummet blev väldigt stökigt mitt i pandemin. Hon skrattar till när hon berättar om det.

– I början tyckte jag det var fett skönt och väldigt chill med hotell. Sen hamnade vi i karantän i två veckor och då blev mitt rum en mardröm, haha. Det var lite, ”jag orkar inte mer”. Vad ska man göra liksom.

Hon längtar förstås hem till sina nära och kära.

– Jag längtar hem till mitt egna rum. Familjen ringer mig hela tiden och ska så klart kolla på fredag.

Efter missarna i direktsändning – det får inte gå fel i finalen

För Paulina är det främst tre speciella ingredienser som inte får gå fel i den direktsända finalen. I två raka fredagsfinaler har hon glömt texten vid vissa tillfällen – det vill hon inte göra om nu.

Vad får inte gå fel på fredag?

– Jag känner att jag måste hålla tonerna, kunna texten och få känslan. Annars bryr jag mig inte så mycket om till exempel kläder och smink. Men det är fint att sitta och bli ompysslad och stylad.

Finalen av Idol 2020 avgörs klockan 20.00 i TV4 på fredagkvällen.

Stort lycka till i finalen, Paulina och Nadja! Ni är båda vinnare i årets ”Idol”.

Vem tycker du ska vinna? Skriv gärna en kommentar om du vill önska dem lycka till och dela vidare!