TV4 bekräftar drastiska draget – nya krisplanen för Lotta Engberg

Lotta Engberg, Lotta på Liseberg

Foto: TV4

Vi har fått glädjen att njuta av underbar allsång under ett par veckor och än är det långt ifrån över.

Lotta Engberg kommer fortsätta ta ton till några av våra mest folkkära och älskade låtklassiker på Liseberg en lång tid framöver.

Men även om allting tycks ha rullat på smidigt under den senaste tiden finns det ett visst orosmoment.

Som vi vet kan vad som helst hända live, och bakom kulisserna arbetar TV4 med en krisplan ifall det värsta skulle hända.

Till tonerna av ”Vi sätter färg på Liseberg” sjungs allsången på Liseberg in med pompa och ståt.

I 20 år har Lotta Engberg bjudit på magisk underhållning där både svenska och utländska stjärnor har tagit plats på stora scenen.

Vi har fått se stjärnor som Måneskin, Michael Bolton och Toto ta plats på Liseberg genom åren och som fullkomligt bländat publiken på plats och tittarna hemma i tv-sofforna.

Men den stjärna som har lyst starkast av alla är förstås Lotta Engberg själv.

Foto: TV4

Och några planer på att kasta in handduken och sluta med allsången det finns inte överhuvudtaget.

För så länge publiken vill, kör Lotta Engberg vidare.

– Jag är väldigt här och nu, så funkar jag. Men så länge det är roligt och det kommer folk så kör jag, har hon sagt till Aftonbladet.

LÄS MER: Därför klipptes Lottas kyss med Mikael bort – TV4:s drag när intima stunden fångades i direktsändning

Dramat bakom kulisserna i Lotta på Liseberg

Men även om allting tycks ha rullat på för Lotta Engberg och gänget på Liseberg, finns det som vi vet en del att oroa sig för.

Under de senaste veckorna har produktionen drabbats av flera bakslag då oväder har slagit till och tvingat TV4 till drastiska åtgärder.

Bland annat fick ett genrep ställas in för ett par veckor sedan, då det inte kunde garanteras att all utrustning gick att skydda.

Foto: TV4

TV4:s krisplan för Lotta Engberg

Men den värsta tänkbara situationen av dem alla skulle förstås vara om någonting hände programledaren, Lotta Engberg själv.

Nu bekräftar TV4 för Nöjeslivet att det finns en plan för att skydda stjärnan.

– Vi har upparbetade planer i det fall något oväntat skulle drabba programinnehållet. Det gäller båda medverkande gäster som programledare, Jonathan Nordin, exekutiv producent för Lotta på Liseberg till Nöjeslivet.

Hur skulle en krisplan se ut om Lotta Engberg plötsligt skulle bli sjuk?

– Vi har en krisplan redo för eventuella oplanerade händelser. Förhoppningsvis slipper vi använda krisplanen. Vi hoppas självklart att Lotta ska kunna genomföra alla sommarens program som planerat, säger han.

Foto: TV4/Cmore

Men just hur en sådan skyddsplan ser ut vill inte Nordin gå närmare inpå, särskilt när det gäller Lottas säkerhet ifall någon skulle utgöra en säkerhetsrisk.

– Vi arbetar i nära samarbete med Liseberg och är väl bemannade med säkerhetspersonal inför sommarens livesändningar av Lotta på Liseberg. Givet läget just nu kan vi inte gå in mer i detalj över hur vårt säkerhetsarbete ser ut men vi tror och hoppas på en strålande sommar utan några större incidenter.

LÄS MER: Jonas Gardells heta kyss med Lotta Engberg i direktsändning – hyllas efter intima draget: ”Underbar”

Vi hoppas att allting rullar på som det ska för Lotta Engberg och gänget i sommar!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.

Exit mobile version