Bara dagar innan Melodifestivalen – nu avslöjas Nanos hemliga stöd från scenen

Nanos hemliga stöd avslöjas. Foto: Pressbild/Christine Olsson/TT

Att vara öppen med sitt mörka förflutna kan vara både svårt men också modigt att våga göra. Artisten Nano har i flera intervjuer tidigare varit öppen om de mörka ungdomsåren som kantades av flera fängelsevistelser för bland annat för inbrott, bilstölder och rån.

Och att barnen inte ska följa i sin pappas spår, är någonting som Nano kämpar för.

– Jag vill skriva musik som stärker och tala om för barn och vuxna att man kan må dåligt och att det är okej.

Kärlekshyllar sambon

För en tid sedan flyttade han och sambon till Halmstad med deras fyra barn. Han har tidigare sagt att familjen blev hans stora räddning från kriminaliteten.

– Vi hade mycket gemensamt, hon bodde hemma hos mina föräldrar när jag åkte ut och in i fängelse, styrde upp saker, fanns alltid där för mig och var min allra bästa vän och såg det bästa i mig. Sedan blev vi kära, ett par, och när hon efter tre år blev gravid med i dag 9-åriga Elvira sa jag till Frida ”det här kommer att bli min räddning”, har han tidigare sagt till Hänt.

Nano berättar hur han blev räddad av kärleken. Foto: Jessica Gow/TT

Att sambon Frida fortfarande är viktig för Nano, råder det ingen tvekan om.

– Min sambo är min största inspirationskälla. Det har också varit viktigt för mig att våga tala om saker och vara öppen i media, så att man kan bli en förebild för andra, säger Nano till Nöjeslivet.

Vill bygga barn-och ungdomscenter

Just nu berättar Nano för Nöjeslivet att han arbetar på att dedikera tid till barn och ungdomar för att forma ett barn-och ungdomscentrum i nya hemstaden Halmstad.

– Vi försöker få till en fritidsklubb där barn och ungdomar kan hänga för att skapa musik tillsammans. Jag har träffat olika politiker, svenska kyrkan och kommunen, men de har tyvärr skurit ner en del i budgeten, säger Nano.

Nano berättar för Nöjeslivet om hans framtidsplaner. Foto: Pressbild

Anledningen till varför hans hjärta klämtar extra mycket för barn och ungdomar, har sin bakgrund i hans uppväxt.

– Jag har bott på olika fosterhem och behandlingshem. Att ha ett riktigt hem var något jag saknade som barn. Så jag vill ge allt till mina barn som jag aldrig fick, säger han.

Åttaåriga sonen William gör pappa sällskap på scenen

Ett av hans barn, åttaåriga William kommer dessutom göra pappa Nano sällskap på scenen i Melodifestivalen.

Han kommer synas på storbildskärmar under låten ”Chasing rivers” och vara en Mini-Nano, skriver Aftonbladet.
– Han är Mini-Nano. Han är jag när jag var åtta, jag brann för musiken men man levde kanske inte ut det som man gör i dag. För mig är det som att vi gör resan tillsammans. Det blir extra häftigt att stå på scenen och göra det med honom, säger Nano till
tidningen.

Men sonen William fick övertalas en del för att ställa upp på idén.
– Han velade. När han hörde att det fanns en chans att han kunde spela Mini-Nano så sa han: Det finns ingen annan som kan göra det”. Sedan sa han: ”Jag kan inte pappa” och sedan: ”Men jag måste göra det”. Precis som sin pappa, man tacklar det, man gör det fast det är tufft. Det är bra för framtiden tror jag, säger han till tidningen.

Va fint av familjen och Nano som kärlekshyllar dem! Tryck på gilla-knappen för att skicka kärlek till Nano inför Melodifestivalen.

 

Efter svenska folkets kärlek – nu avslöjar Nano tuffa motgången: ”Jag har fått kämpa…”

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/fABLG4LD60O65bXopqZq1S0EkVRkVrODY2FqRjMCbtnKaD3Td86DnkMZUL1Wev91?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat

Exit mobile version