Därför kan Sanna Nielsen ta över Melodifestivalen – SVT:s krisplan bakom kulisserna i sista stund

Sanna Nilesen, Christer Björkman

Foto: TT

Varje vecka är det en ny duo som står i fokus när folkkära profiler ska programleda Melodifestivalen.

Men trots det spikade beslutet, kan ”Allsång på Skansen”-programledaren Sanna Nielsen ta över tävlingen.

– Vi blev så glada när Sanna tackade ja, säger Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen till Expressen.

I vanlig ordning är det både debutanter och veteraner som står på agendan när Melodifestivalen har dragit igång.

Bland årets programledare är det också samma sak, några har lett programmet tidigare medan andra är helt nya i sammanhanget.

När det är dags för andra deltävlingen är det till exempel artisten Oscar Zia och Anis Don Demina som kommer guida tittarna genom kvällen.

Men det kan komma bli en stor förändring.

Foto: Naina Helén Jåma/TT

Nu avslöjar Expressen att det kan istället bli Sanna Nielsen som tar över rodret.

– Jag kan bekräfta att det är Sanna Nielsen som är stand in som programledare för Melodifestivalen, säger Lovisa van der Schoot, pressansvarig på ”Melodifestivalen”.

Det är alltså så att artisten kan få hoppa in i programmet som programledare om några av de befintliga har blivit sjuka.

Det är långtifrån första gången som Sanna Nielsen ses i tävlingen. Förutom att hon själv har tävlat flera gånger var hon även programledare för Melodifestivalen tillsammans med Robin Paulsson, 37, år 2015.  

– Vi är så glada för att Sanna tackade ja till vår förfrågan. Hon är ett fullblodsproffs som kan programmet utan och innan. Vi känner oss så trygga med att hon kan hoppa in och göra ett fantastiskt jobb om någon av de ordinarie programledarna skulle bli sjuka, säger Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen. 

Foto: Vilhelm Stokstad/TT

LÄS MER: Sanna Nielsens dolda kamp – tårarna bakom kulisserna: ”Tänkte inte att det var något problem”

Framtidsbeskedet om Mello

I en tidigare intervju med Nöjeslivet har Sanna tidigare berättat att det finns inga tankar på att återvända till tävlingen – åtminstone inte som tävlande.

– Man ska aldrig säga aldrig. Just nu känns det ganska bra. Men samtidigt är jag så glad över mina sju gånger. Jag är glad över att jag till slut vann med en låt som fortfarande är väldigt stor för människor och för mig. Det blev ett så fint kapitel med en tredjeplats i Eurovision, sa hon då och fortsatte:

– Jag känner någonstans att det inte kan gå bättre än såhär. Visst kan man vinna hela Eurovision men det var inte liksom grejen för mig. Samtidigt kan man se på Mello på så många olika sätt. Man behöver inte vinna för att det ska gå bra.

Sanna Nielsen berättade då att det kanske är ett permanent slut på Mello-sagan.

– Jag gillar det här med att jag vann på mitt sjunde försök och jag har inte varit med sedan dess. Samtidigt kan jag inte lova att jag inte kommer tillbaka, säger hon.

Vad tycker ni om SVT:s beslut gällande ersättare? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.

Exit mobile version