Foto: TV4/Instagram story @markoolio123

Markoolios plötsliga revansch i Melodifestivalens final 2023 – som tv-tittarna inte fick se

Vilken härlig revansch!
14 år efter uttåget i Melodifestivalen fick Markoolio äntligen ställa sig på scenen igen.

Marko ”Markoolio” Lehtosalo har utan tvekan varit en av vinterns stora tv-stjärnor i Sverige.

Tillsammans med mamma Irma, förstås.

Artikeln fortsätter under bilden.

Irma Lehtosalo
Foto: TV4

Duon har tagit tv-tittarna med storm i egna realityserien ”Marko och Irma” som sändes i sex avsnitt på TV4. Där de tillsammans ju byggde ett nytt hus åt mamman.

Marko har sedan dess fortsatt hålla sig i tv:ns rampljus. Men numer kan man se honom på SVT, där han är aktuell som en av panelmedlemmarna i det omåttligt populära och Kristallen-prisade humorprogrammet ”Bäst i test”.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Men det var som artist Markoolio slog igenom redan i slutet på 1990-talet. Då med refrängsäkra hits som ”Mera mål”, ”Vi drar till fjällen” och ”Rocka på!”.

LÄS MER: Christer Björkmans kommentar till Loreen – strax före avgörandet i Melodifestivalen 2023

Markoolios revansch i Melodifestivalen 2023

Faktum är att Markoolio även tävlat i Melodifestivalen. Året var 2009, men balladen ”Kärlekssång från mig” som han så innerligt framförde, tog sig inte vidare från deltävlingen.

Men nu verkar det som att Markoolio äntligen fått sin revansch i Mello-sammanhang!

Artikeln fortsätter under videoklippet.

På Instagram story visar nu artisten själv upp hur han tycks ha medverkat i vad som verkar vara Melodifestivalens genrep tidigare på lördagseftermiddagen.

SVT:s produktion brukar under genrepen använda sig utav andra personer i greenroom då artisterna sjungit klart sina bidrag. Detta för att kameramän och tv-personalen ska ha möjlighet att öva kameravinklar och annat inför den stora sändningen senare på kvällen.

På fredagskvällens genrep var det exempelvis artisten Cazzi Opeia som utropades som segrare, i ”låtsasomröstningen”. Därefter fick hon sjunga sin hitlåt från förra årets Melodifestival, ”I can’t get enough”, på scenen i slutet av genrepet. Precis som vinnarlåten brukar framföras som avslut på det ordinarie programmet.

Marko på scen med Linda Bengtzing på genrepet

Och på lördagens genrep, det sista inför direktsändningen senare på kvällen, var det Markoolios tur att få kliva in i greenroom. Detta framgår av bilder och videoklipp i sociala medier.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: @markoolio123 Instagram story

Markoolio hade då slagit sig ned i soffan i greenroom bredvid artistkollegan Linda Bengtzing. Hon är i år med i Melodifestivalens produktion som programledare för SVT:s webbsändningar inför och efter programmen.

På bilderna kan man se hur en vinnare ropas upp i låtsasomröstningen på genrepet, och Markoolio och Linda får då jubla ikapp till arenapublikens glädje.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: @markoolio123 Instagram story

Vilken glädje!

Foto: @markoolio123 Instagram story

Därefter fick de följa den karismatiska programledaren Farah Abadi, som övade inför lördagskvällens direktsända final, till scenen.

Till slut fick Marko och Linda sjunga sin gamla dänga från 2007 – ”Värsta schlagern” – som avslutning på genrepet. Den låten var faktiskt inte med och tävlade i Melodifestivalen på sin tid, titeln till trots.

Foto: @markoolio123 Instagram story

Av bilderna på Markos Instagram story att döma såg det ut som att de hade kul på scenen!

Foto: @markoolio123 Instagram story

Minns ni hur låten gick? Här kommer en härlig tillbakablick:

Skulle ni vilja se mer av Markoolio och Linda Bengtzing på scen i Mellon? Skriv gärna en kommentar!

Fotnot: Här kan man följa Markoolio på Instagram!