Vad betyder Suave som Alvaro Estrella sjunger i Melodifestivalen 2022? Här är svaret

Foto: Annika Berglund/SVT

Alvaro Estrella sjunger ordet ”Suave” flera gånger i sitt bidrag i Melodifestivalen 2022.
Men vad betyder egentligen ordet?
Vi har svaret!
I en stor intervju med Nöjeslivet berättar artisten också om stödet på plats från kärleken – och den glödheta showen.

Artisten, proffsdansaren och körsångaren Alvaro Estrella har stor erfarenhet av såväl Melodifestivalen som Eurovision Song Contest.

När han ställer sig på Mello-scenen i Avicii arena, även känt som Globen, i Stockholm på lördagen blir det för tredje året i rad, och även för tredje gången som soloartist. Han har tidigare tävlat solo med ”Bedroom” 2014 och ”Baila baila” 2020, och däremellan i duett tillsammans med Leo Mendez 2020 med bidraget ”Vamos amigos”. Dessutom har han varit med flera gånger som dansare även i Eurovision.

Det här betyder ”Suave” som Alvaro Estrella sjunger i Melodifestivalen 2022

I år är det alltså ”Suave” som gäller för 41-åringen. Men vad betyder egentligen det spanska ordet som Estrella upprepar i den hitvänliga refrängen? Vi frågade artisten.

– Om ni googlar kommer det att komma upp typ ”mild” som förslag. Men jag tycker att kanske ordet ”sensualitet” är lite mer korrekt i det här fallet, säger Alvaro Estrella till Nöjeslivet.

Han utvecklar:

Alvaro Estrella tävlar med låten ”Suave” i Melodifestivalen 2022. Foto: Annika Berglund/SVT

– I min mening innebär det att vi ska ”dansa suave”, att vi ska dansa tryckare och sensuellt med sin partner. Där tycker jag ”sensuellt” säger mer än ordet ”mild”. Det handlar om att hur man dansar lite försiktigt, charmigt och sensuellt med sin partner, säger Alvaro Estrella som också är aktuell med föreställningen ”Saturday night fever” på Chinateatern i Stockholm.

Eldigt på scen i Mello: ”Blir ganska varmt”

I årets Melodifestival vill artisten visa upp en mer ”vuxen” sida av sitt artisteri, berättar han.

– Låttexten handlar mer om ta steget när man träffar någon som man är väldigt intresserad av. Texten handlar om att träffa någon. Att gå fram till den personen på klubben och dansa tillsammans. Känslan att vara i den bubblan sensuellt, och att man verkligen njuter av varandra. Det blir sexigt och sensuellt.

Detta kommer dessutom ta sig i uttryck på scenen i form av eld.

– Det är lite hett och blir ganska varmt men det är samtidigt skönt. Det är bra avstånd också till det vilket är skönt. Det ser fett häftigt ut, tycker jag.

Alvaro Estrella tävlar med låten ”Suave” i Melodifestivalen 2022. Foto: Annika Berglund/SVT

Är du orolig för elden när du går ut på scenen?

– Nej, verkligen inte. Jag har full tillit för de som jobbar där. Så det är inte oroligt alls. Dessutom är det inte så mycket eld, men jag hoppas det kommer se skithäftigt ut live.

Vems idé var det?

– Jag tror att det var lite blandat, lite grann min idé och lite grann själva produktionen, hur vi ville elda till det. Att det ska kännas hett, och då tänkte vi att det här visuella kunde bli jävligt snyggt.

Och lite mer sensuellt?

– Ja, och att det bryter av lite från förra året. Nu får jag visa upp en annan typ av jag som artist. Lite mer sexig och manligare kanske. Lite mer vuxet.

Stödet från kärleken på plats – beslutet i kulisserna

Ifjol gjorde Alvaro Estrella succé med Mello-låten ”Baila baila” som blev en av de mest strömmade låtarna från tävlingen 2021.

För två år sedan hade han sin då gravida flickvän Vicky Perez med på scen i ”Vamos amigos” – förstås historiska och underbara bilder i Melodifestivalen. I år följer hon tävlingen från publikplats.

STOCKHOLM 20200306 Vicky och Alvaro på scen i Melodifestivalen 2020. Foto Christine Olsson / TT

– Hon är ju själv proffsdansare och kan komma med konstruktiv kritik och vet exakt vad som är bra och inte bra. Hon kommer att sitta på läktaren, och det är alltid skönt att ha det stödet. Då kan vi samla energi och good vibes. I år har vi valt att gå annan väg, jag har med mig fyra killar på scenen som alla är jättebra vänner och duktiga dansare, säger Alvaro Estrella.

Parets gemensamma barn får dock stanna hemma.

– Han är lite för liten än så länge. Sen är vi också lite halvförsiktiga med corona, säger Alvaro och förklarar att de ordnat med barnvakt.

Tävlar i deltävling 2 av Melodifestivalen i Stockholm

Alvaro Estrella tävlar med låten ”Suave” i Melodifestivalen 2022. Foto: Annika Berglund/SVT

Vad skulle det betyda för dig att gå vidare till final den här gången?

– Bara att du ställer frågan gör att jag får gåshud. Det skulle betyda jättemycket mer nu än förra gången. Nu är det tredje gången och förra året fick jag något slags kvitto på att den typen av musik jag representerar funkar. Svenska folket gillar det, och ”Baila baila” var som ett kvitto. Jag skulle bli chockad och extremt glad om jag skulle gå vidare nu. Och tacksam.

Alvaro Estrella tävlar i Melodifestivalens andra deltävling på lördag 12 februari klockan 20.00 i SVT1.

De övriga artisterna som tävlar är Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen, Niello och Lisa Ajax, Samira Manners, Browsing Collection, John Lundvik och Tove Sekelius.

Vad tycker du om årets Melodifestival? Skriv gärna en kommentar!

Exit mobile version