Gunilla Perssons ord om Anders Bagge – efter folkkäre profilens plötsliga succé i Melodifestivalen 2022

Gunilla Persson och Anders Bagge. Foto: Viafree, Youtube/Fredrik Sandberg/TT

Gunilla Persson och Anders Bagge. Foto: Viafree, Youtube/Fredrik Sandberg/TT

Anders Bagge bad en bön inför Melodifestivalen.
Nu stöttas den folkkäre profilen av flera kända profiler – däribland Gunilla Persson.

Han gjorde debut som soloartist i Melodifestivalen som 53-åring.

Det blev succé direkt för Anders Bagge. Idol-jurymedlemmen och musikproducenten sjöng bidraget ”Bigger than the universe”, skriven av Bagge själv i samarbete med Jimmy Jansson, Peter Boström och Thomas G:son, i lördags.

– Låten är upplyftande, sagolik. Man får bara försvinna iväg i tre minuter och tänka lite på allt det fina som faktiskt finns. Att vi bor på den här lilla planeten, men det finns också ett enormt universum därute, och vi måste vara rädda om varandra, sade Anders Bagge om låten inför helgens framträdande, i SVT.

Anders Bagge hade pappan Sven-Olof i sina tankar i Melodifestivalen 2022

Anders Bagge med ”Bigger than the universe” i Melodifestivalen 2022. Foto: Annika Berglund/SVT

Inför sändningen hade Bagge berättat att han hade en viktig person i tankarna när han skulle kliva upp på scenen. Anders Bagge tänkte på sin bortgångne pappa Sven-Olof Bagge.

Han var en legendarisk musikförläggare, låtskrivare och producent på Metronome och skrev bland annat Sveriges Eurovision-bidrag ”Beatles” som framfördes av gruppen Forbes 1977. Han avled 69 år gammal 2003.

– Var tvungen att be en kort sekund innan repet idag, det för att tacka min kära pappa/mentor som jag hoppas ser och hör mig från sitt lilla moln i himlen. Tack för allt du lärt mig inte bara musikaliskt utan även hur du gav mig vägvisning att vara en bra människa. Din godhet, humor och musikalitet försöker jag att bära vidare så gott jag kan, skrev Anders Bagge i en kommentar på sin Instagram-sida inför framträdandet i Melodifestivalen på lördagen.

Bagge tänkte även på sina bortgångna hundar i samband med den stora debuten i Mello.

Stockholm 20220218 Artisten Anders Bagge med låten Bigger Than The Universe repeterar inför Melodifestivalens tredje deltävling i Avicii Arena. Foto: Fredrik Sandberg / TT

– Det landade en duva på balkongen denna morgon, den satt och tittade på mig, vet ju att du hade duvor som liten och älskade dom. Jag har dig med mig i mina tankar såsom jag har Selma, Ebba, Maskot och Esther ni finns här med mig på scenen ikväll, skrev Bagge.

Gunilla Perssons stöd till Anders Bagge

Inlägget har väckt starka känslor och har i skrivande stund fått över 70 000 gilla-markeringar. En av många tv-tittare som också valt att lämna en kommentar om Bagge är tv-profilen och fotomodellen Gunilla Persson.

Hon är framför allt känd för sin medverkan i TV3-serien ”Svenska Hollywoodfruar”.

Bagges ord inför Mello-medverkan har verkligen berört henne – och nu passar Gunilla på att hylla den folkkäre Idol-jurymedlemmen och artisten.

– Så jättefint uttryckt. God bless you! skriver Gunilla Persson i en kommentar till Anders Bagges inlägg på Instagram.

Även flera andra kända profiler som artisterna Pernilla Wahlgren, Sonja Aldén och Sabina Ddumba har också kommenterat Bagges inlägg med stöttande ord efter hans framträdande i lördags.

Vad tycker du om årets Melodifestival? Skriv gärna en kommentar.

Exit mobile version