TV4:s nya plan för Anders Bagge – efter folkkäre profilens stora succé i Mello-finalen: ”Jag är…”

Här är TV4:s nya plan för Anders Bagges skull.
Så agerar kanalen – om ”Idol”-profilen skulle vinna Melodifestivalen 2022 och representera Sverige i Eurovision.
– Jag skulle tycka det var jättekul, säger Bagge till Aftonbladet.

Han gör debut i Melodifestivalen vid 54 års ålder.

Anders Bagge gjorde succé direkt med bidraget ”Bigger than the universe”. Det blev vinst direkt i deltävlingen – och den folkkäre profilen som kämpat med självförtroendet på scen i alla år kunde inte hålla tårarna borta efteråt.

Han har efter över tio års tid som sympatisk men samtidigt ärlig domare i ”Idol”-juryn fått en särskild plats i många tv-tittares hjärtan.

Samtidigt som Bagge under åren producerat musik åt världsstjärnor som MadonnaJanet JacksonCéline Dion och Enrique Iglesias har han alltid föredragit att själv inte stå på scen.

I en tidigare intervju med Nöjeslivet öppnade Bagge upp om att han ibland tänkt att satsa på en sångkarriär, men att det funnits ett stort hinder.

 Jag ville bli artist när jag var ung. Jag uppträdde och fick en panikattack och kände att ”det här vill jag aldrig göra mer”. Då gick jag tillbaka och tänkte vad jag ville göra istället, då jag älskar musik, har Bagge tidigare sagt.

Men efter att först ha deltagit i TV4:s ”Masked Singer Sverige” – och nu gjort succé i Melodifestivalen – är musikprofilen inte främmande för tanken att representera Sverige på den stora Eurovision Song Contest-scenen.

– Jag skulle tycka det var jättekul, jag kommer inte tacka nej om jag vinner. Vinner jag så är det nästa pilsner, som min mormor sa, säger Anders Bagge till Aftonbladet.

Bagge tillhör nämligen en av de stora förhandsfavoriterna inför lördagskvällens final i Friends arena.

LÄS MER: Kritiken mot Anders Bagge före finalen i Melodifestivalen 2022 – därför sågas folkkäre artistens bidrag

TV4:s nya plan för Anders Bagges skull

Samtidigt skulle en eventuell seger i Mello innebära att han skickas till Eurovision Song Contest – samtidigt som Idol-turnén brukar pågå för fullt. Men den turnén har TV4 redan anpassat till Anders eventuella schema – om han skulle gå och vinna schlagern på lördagskvällen. Han kommer att medverka i ”Idol” även i år.

Foto: Annika Berglund/SVT

– Jag fick veta det i fredags, det är ju svårt att undvika den grejen och jag är ju med i juryn och högst viktig som vi alla fyra. I år känns det viktigare än nånsin också, så jag bad dem att försöka, säger Anders Bagge till Aftonbladet.

TV4 har specialanpassat inspelningsdagarna runt Idol in i minsta detalj.

– Schemat är redan satt, så man går runt det. Det har lagt det runt omkring, under förutsättning att flygen inte blir försenade eller nåt sånt, säger Anders Bagge.

LÄS MER: Johanna Lind Bagge avslöjar maken Anders nästa drag – efter fantastiska succén i Melodifestivalen 2022

Foto: Annika Berglund/SVT

Vem hejar du på i Melodifestivalen? Skriv gärna en kommentar!