Tommy Körbergs ord om tiden på sjukhus – hyllar personalen och varnar för en viss detalj

Tommy Körberg är tillbaka med besked – efter den tunga perioden på sjukhus.
Nu berättar den folkkäre artisten om vägen tillbaka.
– Jag vill bara hylla svensk sjukvård som fixade mitt hjärta väldigt bra, säger han till Expressen.

Det var hösten 2020 som Tommy Körberg, 74, tvingades till operation. Han tillbringade fyra dagar i respirator, och fick sedan stanna på sjukhus i två och en halv månad. Detta var en omvälvande händelse som han talat om många sammanhang sedan dess, senast i programmet ”Vilket liv!”. med Renée Nyberg i TV4.

LÄS MER: Därför dök inte Lasse Kronér upp till Tommy Körbergs hyllningskväll i TV4 – folkkäre SVT-profilens ord

Tommy Körberg
Foto: TV4

Då fanns även skådespelaren och Körberg vän sedan många år, Kjell Bergqvist, på plats. Med tårar i ögonen berättade den prisade skådespelaren om hur Körbergs tid på sjukhus påverkade honom svårt.

– Jag lovade att inte ringa varje dag. Men vid två tillfällen fick jag komma in och sitta med Tommy i sjukrummet. Och jag kan säga att när jag åkte därifrån, jag grät hela jävla vägen hem. För jag kände att det här kommer gå åt helvete för Tommy. Så kändes det, det var så jävla mycket ärr och slangar och skit överallt, sade Bergqvist i TV4-programmet innan han gav Körberg en kram.

Även artistkollegan och vännen Helen Sjöholm har uttryckt sitt stöd för Körberg.

– Det var omtumlande i och med att han var så påverkad av det. Nu är han tillbaka. Det är en otroligt stark man på alla plan. Och väldigt mjuk. Mjukare än vad många kanske tror, säger hon till Nöjeslivet.

LÄS MER: Helen Sjöholms varma ord om Tommy Körberg – efter stjärnans svåra kamp: ”Otroligt stark”

Men sedan dess har alltså Tommy Körberg, som nyligen också medverkade i SVT:s ”Doobidoo”, gjort en urstark comeback.

Tommy Körberg, Anton Körberg
Anton och Tommy Körberg i lördagens ”Doobidoo”. Foto: SVT

Under hösten är han högaktuell med sin kritikerrosade show ”Grand Finale”, och i en intervju med Expressen vill nu den folkkäre artisten lyfta fram hjältarna inom vården som hjälpte honom.

– Jag vill bara hylla svensk sjukvård som fixade mitt hjärta väldigt bra. Bli inte sjuk bara, säger Körberg till Expressen.

Det var nämligen en särskild sak som inte riktigt föll honom i smaken under tiden på sjukhus. Med skämtsam ton lägger han nämligen till:

– För sjukhusmaten, de skriver inga essän om den kan jag säga.

Samtidigt förklarar ”Stad i ljus”-sångaren att han hela tiden såg just en ljus framtid när han var inlagd på sjukhus. Envisheten var en viktig faktor i processen, menar han.

STOCKHOLM 20220605 Tommy Körberg tar emot 2022 års KaRAMELodiktstipendium vid avtäckningen av 2021 och 2022 års KaRAMELodiktstipendiater hos Lasse i Parken i Stockholm. Foto: Ali Lorestani / TT
STOCKHOLM 20220605 Tommy Körberg tar emot 2022 års KaRAMELodiktstipendium vid avtäckningen av 2021 och 2022 års KaRAMELodiktstipendiater hos Lasse i Parken i Stockholm. Foto: Ali Lorestani / TT

– Nej jag är så jävla envis så jag hade ju bestämt mig redan när jag vaknade att det här ska jag ta mig ur, säger Körberg till Expressen.

Körberg om sin intensiva höst: ”Har inte fyllt 80 än”

Nu väntar en intensiv höst på landets scener för den skönsjungande artisten.

– Jag går in på teatern igen med ”Grande finale” i oktober, och sen avslutar jag året i Ersta kyrka med Gustaf Sjökvists kammarkör och Calle. Vi ska sjunga adventskonserter, har Tommy Körberg tidigare sagt till Nöjeslivet.

Oj, vilket fullspäckat år! Du orkar med det i alla fall?

– Ja, det är väl bra? Jadå, jag har ju inte fyllt 80 än! säger Körberg och skrattar.

Du är fantastisk Tommy, all lycka till nu i höst!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denne stjärna.