Björn Ulvaeus starka ord om Benjamin Ingrosso – mitt i direktsändning: ”Han är en…”

Björn Ulvaeus och Benjamin Ingrosso

Björn Ulvaeus och Benjamin Ingrosso

Hyllade Abba-medlemmen Björn Ulvaeus gästade nyligen Nyhetsmorgon för att prata om den nya och svenska uppsättningen av musikalen ”Chess”.

I samband med intervjun kom unge artisten Benjamin Ingrosso på tal, varpå Björn sa något i direktsändning som fick Benjamin att kommentera det hela på sin Instagram. 

Björn Ulvaeus är en av Sveriges största musiker och låtskrivare genom tiderna. Förutom att han tillsammans med Benny Andersson skrivit de flesta av Abbas låtar så är han av de som ligger bakom musikalerna ”Chess” och ”Kristina från Duvemåla”.

Björn Ulvaeus om Benjamin Ingrosso

Han är också den som skrivit de flesta texterna till låtarna som framförts och spelats in av Benny Anderssons orkester. 

Björn har hyllats internationellt för sitt skapande inom musiken. Tillsammans med Abba är han en idol som beundras av både fans och andra musiker över hela världen.

Men vem han själv imponeras av avslöjade han i Nyhetsmorgon under söndagen. 

Foto: TV4

LÄS MER: Björn Ulvaeus bryter tystnaden – nya beskedet om kärlekslivet efter skilsmässan: ”Det finns…”

Björn var på plats för att prata om den svenska uppsättningen av musikalen Chess. Men i samtalet med programledaren Anders Pihlblad kom de in på ”Pippi på Cirkus” som Benjamin Ingrosso arbetat med. 

– Det var jättekul, förklarar Ulvaeus för programledaren. 

Benjamin är aktuell med ny musik, som han vann en Grammis för i maj. Nyligen gjorde han också ett bejublat framträdande på festivalen Lollapalooza, som lockade över 70 000 besökare.

LÄS MER: Hånet mot Benjamin Ingrosso på Grammisgalan – artistkollegorna pekade finger när han tog emot pris

”Han är en sprudlande…”

Anders Pihlblad avslöjar då att han nyligen träffade Ingrosso som var överlycklig och stolt över att ha fått förfrågan om att jobba tillsammans med Björn. 

Det var då Abba-stjärnan passade på att säga vad han tycker om 24-årige Wahlgren-sonen.

– Vi hade pratats vid tidigare han och jag. Och jag tänkte, jag frågar honom. Och så ställde han upp och det var jättekul, han är en sprudlande musikalisk urbegåvning kan man säga, säger Björn Ulvaeus i Nyhetsmorgon.

Benjamin Ingrosso. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Benjamin rörd

Den starka hyllningen gick inte obemärkt förbi.

När Benjamin Ingrosso fick höra Björns ord delade han klippet från intervjun på sin Instagram.”SÅ SJUKT FINA ORD FRÅN MIN IDOL!!!”, skrev Benjamin på Instagram.

LÄS MER: Benjamin Ingrossos nya kärleksbesked – tittarfavoriten bryter tystnaden: ”Jag är…”

Exit mobile version