Bonde-Sigrids mardömsolycka – körde över sin hund med traktorn: ”Sorgen är stor”

Som hundägare är man medveten om att ens älskade vän inte kommer finnas med för evigt.

Men för ”Bonde söker fru”-profilen Sigrid Bergåkra kom den stunden alldeles för tidigt. Nu berättar hon om en tragisk olycka på gården som ledde till hunden Jippies död.

”Nu är hon i hundhimlen efter en hemsk olycka igår”, skriver Sigrid på sin Instagram.

Sigrid Bergåkra blev ett känt ansikte för svenska folket i ”Bonde söker fru” 2016. Men hon hittade aldrig kärleken i programmet, utan fick skicka hem alla sina brevskrivare.

Men det dröjde inte länge innan Sigrid hittade kärleken på nytt i Jesper. I jubileumsprogrammet av ”Bonde söker fru” 2020 friade hon till kärleken.

Och inte kort därefter delade Bondeprofilen med sig av ett nytt glädjebesked. Då hade familjens hund Jippie fått en valp.

”Vår lilla vovve Jippie damp ner med en liten tikvalp igår natt och allt har gått jätte bra och denna lilla sötnos är ju helt underbart ljuvlig! Å Jippie världens bästa mammis”, skrev Sigrid på sin Instagram då.

Men bara månader efter familjens tillökning valde Jesper och Sigrid att gå skilda vägar.

Sigrid Bergåkra i ”Bonde söker fru” 2016. Foto: TV4/Youtube

LÄS MER: Därför bröt Bonde-Sigrid förlovningen med Jesper – nu bryter hon tystnaden

Sigrid Bergåkras älskade hund är död

Nu delar Sigrid med sig av ett nytt ledsamt besked – men denna gång rör det hunden Jippie.

Sigrid har nämligen råkat köra över hundens tass med sin traktor, varpå den avlivats hos veterinär.

”Alltid vid min sida… det var min lilla vovve som kallades Jippie för hon var sån glädjespridare! Nu är hon i hundhimlen efter en hemsk olycka igår när jag själv backade över hennes tass med traktorn i stallet och hon fick avlivas hos veterinären därefter. Alltid vid min sida, och denna gång alldeles för nära hjulet!” skriver Sigrid i ett Instagraminlägg.

Hon skriver vidare att hon är tacksam för familjens stöd efter den fruktansvärda olyckan.

”Fortfarande lite i chock efter denna hemska händelse. Älskade Jippie! Du blev 6 år och hann få två kullar med så fina valpar hos bästa uppfödare och så fick du en son hos oss som vi döpte till Hurra som vi får fortsätta glädjas åt”, skriver Sigrid.

Vännernas stora stöd efter den tragiska olyckan

För sajten Hänt berättar Sigrid mer om hur allvarlig olyckan var.

”Traktordäcket krossade tassen och lilla vovven så liten. Veterinären bedömde det som att det inte gick att rädda och då känns det bäst att hon fick somna in. Men mitt hjärta gick sönder, så trogen och fin hund som jag och hela vår familj älskade så mycket”, skriver hon i ett meddelande till Hänt.

Nu får hon stöd av flera av sina följare efter den fruktansvärda olyckan. I kommentarsfältet skickar många hjärtan och styrkekramar.

”Åhhh, de små liven som har så stora hjärtan och är så värdefulla för oss! Beklagar!”, skriver en person.

”Men NEJ! Jippie. Stackars dig min älskade”, skriver en annan.

”Olyckor händer så lätt, kram”, skriver en tredje.

Vila i frid, Jippie. Vi skickar all styrka till hela familjen.