Bondeparet avslöjar stora steget i relationen: "Klarar vi det här klarar vi allting"

Bondeparet avslöjar stora steget i relationen: ”Klarar vi det här klarar vi allting”

Bonden Mikael Bacstulid blev “Backis” med hela svenska folket när han sökte kärleken i Bonde söker fru 2021. Den som lyckades charma den omtänksamma östgöten var Evelina Wålme, och nu avslöjar paret den oväntade utmaning de står inför. 

Tjejer stod på kö för att dejta skogsbonden Mikael ”Backis” Bacstulid som bor på en gård i Östergötland. 

Backis utmaning med kärleken

Att välja bort tjejer var allt annat än vad Backis var bekväm med under programmets gång, men den som slutligen vann hans hjärta var Evelina Wålme.

Sedan dess har de varit ett par och kärleken har blomstrat på landet. 

– Starkaste ögonblicket jag aldrig kommer att glömma är när Evelina öppnar dörren och jag får se henne stå där, sa Backis till TV4 tidigare. 

LÄS MER: ”Backis” drag bakom kulisserna i Bonde söker fru – som tittarna inte får se i TV4: ”Men snälla”

Lite drygt ett år efter att de träffades på gården i Östergötland tar Bondeparet nästa steg i relationen.

I sommar ska de cykla Vätternrundan tillsammans. Men inte på det sedvanliga och traditionella viset. De ska nämligen genomföra de 31 milen på en tandemcykel ihop.

– Ja jag har gjort det och då tyckte jag att det var ganska kul och…enkelt, men det kommer jag att få äta upp många gånger nu när vi ska cykla den på tandemcykel, säger Backis när han gästar Nyhetsmorgon i TV4. 

Cyklar för en god sak

Att cykla Vätternrundan 31 mil är en utmaning i sig, så att koordinera en tandemcykel två personer kan bli en prövning i relationen. Till skillnad från när Backis cyklade rundan förra gången så har han inte några växlar på tandemcykeln.

Men trots den mekaniska utmaningen så är paret “taggade” på att göra det tillsammans.

– Vi gör det ju för en god sak, säger Backis, som förklarar att initiativet är för att samla in pengar till Suicide Zero

“Backis” har själv erfarenhet av psykisk ohälsa i tonåren. Därför ligger initiativet honom varmt om hjärtat. 

– För att det är något som jag känner att man verkligen behöver belysa i samhället med psykisk ohälsa och sådana saker. Och när man har suttit där själv i högstadiet när man var mobbad så vet jag vilken kamp det är tillbaks, säger Backis i Nyhetsmorgon.

LÄS MER: Bonde söker fru 2022: Här är alla bönder som söker kärleken