Cancersjuka Jane Fonda är inställd på att dö: Här är hennes sista önskan

Jane Fonda

Jane Fonda berättar om känslorna kring att dö i cancer.

Hollywoodskådespelerskan Jane Fonda är sjuk i cancer och har nu ställt in sig på att dö i sviterna av sjukdomen. Nu berättar stjärnan om tankarna kring att göra sig redo för döden, och vad hennes sista önskan är. 

I september i år valde amerikanska skådespelerskan Jane Fonda, 84, att offentliggöra sitt cancerbesked

“Så mina kära vänner, jag har något personligt jag vill dela med mig av. Jag har fått diagnosen non-Hodgkins lymfom och har påbörjat cellgiftsbehandlingar”, skrev Fonda på sin Instagram den 2 september. 

Jane Fonda. Foto: Shutterstock

Har en positiv inställning

Beskedet kom som en chock och sorg för Jane fondas många fans världen över men själv var hon hoppfull och positiv. 

“Det här är en cancerform som går att behandla. 80% av alla överlever, så jag känner mig lyckligt lottad”, skrev Hollywoodstjärnan i inlägget på Instagram. 

Jane Fonda: ”Jag är klar”

Det har gått över två månader sedan dess, och nu meddelar Fonda att hon hunnit acceptera sitt öde, och att hon är förberedd på att dö för eller senare.

– Jag är inte rädd för att dö. Jag är klar, jag har haft ett skönt liv. Jag vill inte. Men jag vet att det inte dröjer så länge innan det sker, säger Jane Fonda till Entertainment Tonight

Även om många som behandlas mot cancerformen överlever så är sjukdomen lömsk för att den successivt försämrar immunförsvaret tills det slutar att fungera. 

Jane Fonda har genomgått cellgiftsbehandling och kommer att behandlas ytterligare. Humöret håller hon dock uppe. 

LÄS MER: Bruce Willis ödesbesked – slutar helt som skådespelare efter tuffa sjukdomsbeskedet

Jane Fondas sista önskan

84-åringen har tre barn och tre barnbarn, som alla är hennes största prioritet nu. En av döttrarna är adopterad, och flyttade in hos Fonda när hon var tonåring. De andra två barnen – en son och en dotter, är Jane Fondas biologiska barn. 

För tidningen Independent berättar Jane Fonda att hennes sista och enda önskan i livet är att få så mycket tid som möjligt med sina barn och barnbarn. 

– Folk i min ålder borde vara medvetna om hur mycket tid som ligger bakom oss snarare än hur mycket som ligger framför oss. Jag vet att jag inte kommer vara här så mycket längre, säger stjärnan.

Exit mobile version