Chockbesked: SVT lägger ner ”Go’kväll” på helgen – här är anledningen

Foto: Youtube/SVT

Förra året firade SVT:s ”Go’kväll” 20-årsjubileum – efter att ha lockat omkring 700 000-800 000 trogna tittare vecka efter vecka, år ut och år in, till programmet. Det har sänts både i veckorna och på helgerna. Programmets nisch har varit djuplodade intervjuer med intressanta gäster som får tala till punkt och artister som uppträder med sin musik.

Nyligen slutade programledaren Pekka Heino, som länge varit uppskattad av tittarna.

Och på fredagen kom ytterligare ett besked som chockar Go’kväll-tittarna:

Foto: Matilda Sandberg/SVT

Programmet kommer inte längre att sändas på lördagarna.

Därför slutar SVT sända Go’kväll på lördagarna

– Det är sant att vi inte kommer göra lördagssändningarna av ”Go’kväll” eftersom vi gör om vår förkvällsprogrammering till hösten, säger Peter Nyrén på SVT till Expressen.

Enligt programbeställaren har det att göra med Vem vet mest, som nu kommer att flyttas från veckorna till att enbart sändas en gång på helgerna.

– Det hör ihop med att vi flyttar veckoversionen av ”Vem vet mest?” till lördagarna. Under några år så har vi på förkvällarna haft ett nyhetserbjudande med ”Go’kväll” insprängt i SVT1 och parallellt med det sänt ”Vem vet mest?” i SVT2, vilket var ett resultat av en omgörning av nyhetssändningarna.

Nyrén säger till Expressen att han är beredd på att folk kommer att reagera på beslutet, även om han tror att Go’kväll inte är lika starkt på helgerna som i veckorna. Just de programmen, som visas i veckorna, kommer alltså att fortsätta att visas som vanligt i SVT.

– Vi har respekt för att de här förändringarna kommer att ta tid innan de sätter sig eftersom det är etablerade program och hoppas att det ska landa väl hos tittarna när det väl har satt sig, säger Nyrén till Expressen.

Vad tycker du om detta besked från SVT? Skriv gärna en kommentar. 

Foto: Youtube/SVT

Exit mobile version