Hotell Romantik-Tomas kärlek dog i hans armar – så fick de ta ett sista farväl: ”Största önskan”

Hotell romantik Tomas

Hotell romantik Tomas. Foto: SVT

”Hotell Romantik” är SVT:s nya succéprogram där seniorer får dejta varandra i romantisk alpmiljö.
I programmet öppnar Tomas Nilsson upp om sitt sista möte med sin kärlek.
– Hon somnade in i mina armar, säger han.

Efter årsskiftet hade SVT:s nya kärlekssatsning på 65-plussare premiär. ”Hotell Romantik” har tagit tittarna med storm, och i programmet delar deltagarna med sig om sin innersta längtan, glädje och sorg.

Programledaren Kristina “Keyyo” Petrushina var nöjd efter inspelningarna där 14 män möter 14 kvinnor med förväntansfullt kärlekspirr i luften.

LÄS MER: Kritiken mot SVT:s nya kärlekssatsning för 65-plussare – efter bilderna: ”Diskuterade det givetvis”

– Vi hade väldigt roliga, fina och händelserika dagar med våra otroliga deltagare. Tänk att 65-plussare är precis lika levnadsglada, romantiska och smågalna som vem som helst. Enda skillnaden är att de är lite visare och har levt längre, säger hon.

Artikeln fortsätter under bilden.

LÄS MER: Kärlekspirret i ”Hotell romantik” – Monicas underbara besked om Roger efter avklädda bilderna: ”Ville ha…”

I programserien får deltagarna uppleva aktiviteter som höghöjdsbanor, rodel och skogsrave. Dessutom vankas både middag och dans!

Samtidigt utses även ”kvällens par”, som belönas med en övernattning i en romantisk alpstuga.

– Jag kan beskriva vår tid på Hotell Romantik som en blandning av äventyr, lek och romantik. Och att det var så himla kul att jobba med Keyyo. Det hade jag inte gjort förr, men vi hittade varandra direkt och hade väldigt roligt vilket jag tror man märker i programmet, säger programledaren Erik Ekstrand.

Artikeln fortsätter under bilden.

LÄS MER: Monica och Roogers heta dejt i ”Hotell Romantik” väcker känslor – tittarna jublar: ”Underbart”

I programmet får tittarna möta bland annat möta den 75-årige Tomas Nilsson. Han berättar i

– Min senaste relation, den utvecklades med grannen mittemot. Vi hjälptes åt med olika saker, och vi gjorde mycket saker tillsammans. Och sen så utvecklades det där över tid. Jag hade känt henne i 15 år och åren tickade på, säger han i programmet.

Han berättar att kärleken drabbades av blodcancer. Samtidigt pågick coronapandemin, vilket innebar att samhällets restriktioner ledde till att de inte kunde få träffas.

– Det var mitt i pandemitider, vi fick varken besöka varandra eller någonting. Allt tog tvärstopp. De gjorde allt som de kunde med transplantationer och allt annat, men det vart bara värre och värre, säger Tomas.

Innan Tomas älskade kärlek avled fick paret ett fint avsked, berättar han öppenhjärtigt.

– Hon hade en största önskan att få komma ut, en gång till, ut till skärgården som hon älskade. Det ordnade vi, mina goda vänner och syskon, tillsammans. Så hon fick göra en sista resa, som det blev, ut i juninatten. Hon klarade det en halv dag till. På morgonen så sa hon: ”Håll om mig”. Där somnade hon in, i mina armar.

Foto: SVT

Så otroligt modigt och fint att du delar med dig, Tomas. Vi skickar våra varmaste styrkekramar till dig och önskar all lycka i Hotell Romantik.

”Hotell Romantik” sänds på söndagar klockan 20.00 i SVT1 och SVT Play.

Exit mobile version