Chockbeskedet: SVT petar ”På spårets” populära husband Augustifamiljen – efter alla år

På spåret kommer att förändras till nästa säsong.

SVT och husbandet Augustifamiljen går nämligen skilda vägar – efter tio år tillsammans.

Den populära orkestern lämnar programmet efter årets final.

– SVT vill förnya sig och köra lite förändringar, säger gitarristen Simon Ljungman till GP

Foto: SVT

Det var på måndagseftermiddagen som SVT släppte nyheten.

På spårets husband Augustifamiljen får lämna efter tio år.

– Det har varit en ynnest för oss att i tio år fått ha hand om musiken i På spåret och att fått arbeta med Kristian, Fredrik och ett fantastiskt team, säger Stefan Sporsén, kapellmästare i Augustifamiljen, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

Foto: Bo Håkansson/SVT

– Att SVT dessutom varit modiga nog att låta oss ta ut svängarna i låtval, arrangemang och inte minst artistsamarbeten har verkligen varit utmanande och utvecklande för oss – och vi hoppas det givit tittarna en smula nya musikaliska upplevelser och känsla för vilken samling fantastiska artister vi har i vårt land.

– Tio år är en lång tid. Nu är det dags för oss och På spåret att ta en hejdå-kram och få lite mer tid att satsa på egen musik och egna projekt. Vi ska fortsätta följa vårt favoritprogram men nu från tevesoffan, och tyvärr utan att ha hört svaren i förväg! Vi tackar SVT Göteborg, Kristian och Fredrik, alla artister och tittare för finfina år, säger Stefan Sporsén, kapellmästare för Augustifamiljen.

SVT:s programchef Christina Hill hyllar bandets insats i programmet genom alla tio år.
– Det är svårt att tänka sig något lyxigare än att få ha haft Augustifamiljen som husband under tio års tid. Den musikaliska nivån är oslagbar. Dessutom har de genom sin näsa för ny talang bidragit till att presentera en rad nya stjärnor för svenska folket. First Aid Kit, Sarah Klang, Miriam Bryant och Tove Lo är alla exempel på artister som har gjort sitt första stora tv-framträdande i På spåret, säger Christina Hill på SVT.
Texten uppdateras.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar och tacka bandet för alla år!

Exit mobile version