Därför har Skavlan försvunnit ur tv-rutan – tittarna överraskade efter beskedet i SVT

Foto: SVT/Instagram

Fredagskväll i SVT.

Då är Fredrik Skavlan inte längre med i tv-rutan.

Tittarna är överraskade efter beskedet – och nu svarar programledaren själv.

På fredagskvällarna har tv-tittarna vant sig vid att kunna ta del av pratprogrammet ”Skavlan” i SVT. Men från och med den här veckan är det slut med det. I alla fall för ett tag framöver.

”Skavlan” har nu plockats bort från tablån i SVT. Och det finns en väldigt enkel förklaring – som dock har överraskat tittarna.

Det spelas inte in några fler program på ett tag.

Förra veckan visades nämligen denna säsongens finalavsnitt av ”Skavlan” i SVT där bland andra artisten Zara Larsson och statsepidemiolog Anders Tegnell fanns med bland gästerna.

I slutet på programmet avslöjade programledaren Fredrik Skavlan att det nu väntar ett säsongsuppehåll.

– Det här är vår säsongsavslutning, som du är här och förgyller, sade Fredrik Skavlan till Babben Larsson i förra veckans program. 

– Men du blir kvar på fredagarna i SVT, sade Skavlan.

Han syftade då på Babbens egen show med miljonpublik ”Bäst i test”.

– Om det finns någonting som jag tycker är min uppgift just nu i dessa tider, så är det att sprida glädje och underhållning. Så ser jag mitt uppdrag just nu, säger Babben i programmet.

Foto: SVT

I finalprogrammet antydde Fredrik Skavlan också att det kommer bli en ny säsong framöver – till hösten.

– Vi inledde säsongen med ett möte med Greta Thunberg i New York och vi avslutar våren i kväll med hennes mamma Malena Ernman och lillasyster Beata. I höst delar de scen som den yngre och äldre Edith Piaf. I kväll ger de oss ett litet vård tecken. Ta hand om er tills vi ses igen, sade Skavlan i SVT:s sändning innan han gav plats på scen för Ernmans med ”La Vie en Rose”. 

Foto: SVT

Tittarna chockade efter beskedet: ”Varför slutar ni redan?”

Beskedet att programmet nu tar uppehåll har gjort flera tv-tittare besvikna, och flera svenska tittare har hört av sig till programledaren via sociala medier.

”Varför slutar ni redan?😥 Brukar ni inte hålla på till maj? Jag älskar att se Skavlan på TV”, skriver en tittare direkt till Skavlan på Instagram.

Fredrik Skavlan svarar:

”Hejsan! Det är nog inte någon kortare säsong än vanligt, men det är ju väldigt hyggligt att höra att du sätter värde på programmet!” skriver Skavlan i en kommentar.

En annan tittare verkar också vara förvånad: ”Neej redan säsongens sista?!”, skriver tittaren till Fredrik Skavlan.

Skavlans löfte till tittarna i Sverige

Då ger programledaren lugnande besked.

Foto: SVT

– Dessvärre är det det. Men vi är tillbaka till hösten, skriver Skavlan.

En annan tittare nöjer sig med att hylla produktionen bakom programmet ”Skavlan”: ”Tack för denna säsong” skriver tittaren.

I Norge bytte programmet kanal från public service (NRK) till TV2 år 2018, men i Sverige är det SVT som sänt programmet samtliga säsonger. Kanalbytet i Norge påverkade inte de svenska tittarna då, och SVT har inte kommunicerat någonting annat inför hösten heller.

”Vi kommer att fortsätta att sända Skavlan som tidigare med en mix av svenska, norska och utländska gäster”, uttalade sig SVT:s programbeställare Peter Nyrén i en kommentar till TT efter norska kanalbytet då.

Nöjeslivet har sökt SVT med frågan när programmet kan tänkas vara tillbaka i rutan.

Här är en av alla minnesvärda intervjuer som Fredrik Skavlan gjort genom åren, då med artisten Christer Sjögren i ett öppenhjärtigt samtal.

Kommer du att sakna Skavlan i TV-rutan fram tills nästa säsong i höst? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

 

Exit mobile version