Därför har Sebastian von Sivers försvunnit från Nyhetsmorgon – nu svarar TV4

Foto: TV4/Instagram

Det var i slutet på mars i år som Tilde de Paula Ebys nya parhäst skulle presenteras i Nyhetsmorgon. Under stort hemlighetsmakeri skulle Peter Jihdes ersättare presenteras i direktsändning i TV4. Och valet föll – på Sebastian von Sivers Haage!

Mamma Malou var stolt över sonen när han presenterades på skärtorsdagen, och själv sade huvudpersonen så här:

– Jag hade faktiskt inte sett mig ta den vägen. Men jag funderade lite på det, gjorde ett test och uppenbarligen gick det bra, sa Sebastian till TT.

Apropå mammans bakgrund sade Sebastian så här:

– Hon och Bengt Magnusson var ju de första programledarna i ”Nyhetsmorgon” när de startade, så det här känns ju så klart speciellt.

Sedan dess har Sebastian lett många direktsändningar av Nyhetsmorgon – ofta med flera andra programledare och kollegor.

Som både Soraya Lavasani och Jenny Alversjö!

Men nu har Sebastian försvunnit sedan en tid från Nyhetsmorgon, och samtidigt undrar tittarna varför. Nu svarar TV4 själva.

Det är sajten Hänt som först uppmärksammat tittarnas frågor till TV4.

”Var är Sebastian han skulle vara programledare Må Ti ON Har den där Börjesson knuffat ut honom?” skriver en tittare på TV4:s Facebook-sida, apropå att Jesper Börjesson lett programmet med Soraya i stället.

Så här lyder svaret från kanalen:

– Vi har många härliga programledare i vår Nyhetsmorgonfamilj. Ibland gör de andra projekt i TV4-huset. Jesper och Soraya kommer i höst till stor del att sända måndagar till onsdagar, Jenny och Steffo sänder torsdagar och fredagar. Men även Sebastian och Maria Forsblom dyker upp då och då. Helgprogrammen leds av Tilde de Paula Eby och Jenny Alversjö, säger Åsa Örtengren, press- och pr-ansvarig på TV4 till Nöjeslivet.

På Facebook skriver Nyhetsmorgonredaktionen också att Sebastian håller på med ett annat projekt i TV4-huset just nu.

”Sebastian håller just nu på med ett annat projekt i tv4-huset. Ibland är det så att våra programledare gör andra saker ett tag. Men han kommer garanterat dyka upp flera dagar i höst”.

Skulle du vilja se mer av Sebastian i Nyhetsmorgon? Skriv gärna en kommentar och dela vidare.

[arve url=”https://www.tv4play.se/iframe/video/3963458″ /]

Exit mobile version