Därför levde Jenny och Niklas Strömstedt isär under flera år – orden om beslutet i relationen efter alla år

Jenny och Niklas Strömstedt är ett av landets mest folkkära kändispar.

Nu berättar paret om hur de träffades och avslöjar samtidigt varför de levde som särbos under flera år.

Artisten Niklas Strömstedt, 63, och TV4-programledaren Jenny Strömstedt, 49, träffades för första gången 2007.

I en ny intervju med magasinet Hemtrevligt berättar Jenny om hur det första mötet, som känns som taget ur en film, gick till.

Jenny var på väg hem från jobbet när hon missade en avspärrning på gatan.

– De stora istapparna på taken ovanför höll på att smälta men jag passerade skylten med texten ”Varning för ras” utan att se den. Plötsligt kom någon springande, tog tag i min arm och sa att här bör man inte gå. När jag tittade upp såg jag att det var Niklas. Precis när han hade dragit undan mig föll en istapp ned på marken alldeles bredvid. Som tur var klarade vi oss båda undan, berättar hon.

Det första samtalet ledde till en fika och snart hade det uppstått kärlek mellan de två profilerna.

Fyra år in i relationen gifte de sig och genom åren har de blivit ett av landets mest folkkäraste kändispar 

Förra året firade det paret något mycket stort, nämligen 10-årig bröllopsdag. Och de var inte sena med att hylla varandra i sociala medier.

”10 år som gifta idag! Att dela livet med honom är som – någon annan egentligen sa – en poet eller om det var Erik Åsbrink – att simma i ett hav av kärlek. Du och jag forever Björnis!, skriver Jenny med tillägget ”allt leder mig till dig”, skrev Jenny då på sin Instagram.

Jenny och Niklas familj

För Hemtrevligt berättar paret att de i början av relationen valde att leva som särbor i tre år. Detta med barnen i åtanke.

LÄS MER: Jenny Strömstedts avslöjande om Niklas – orden om relationen efter alla år: ”Det visste ingen”

När Niklas och Jenny träffades hade de båda varit gifta tidigare och gick in i förhållandet med barn på varsitt håll.

Jenny och Niklas Strömstedt
Foto: Instagram

Jenny Strömstedt kom från ett tretton år långt förhållande med sin tidigare partner, Fredrik Östergren, som hon hade tre barn med. Tvillingdöttrarna Mika och Kitty som precis fyllt 21 och Vanna, 18.

Niklas i sin tur hade sönerna Adam, 34, och Simon Strömstedt, 30, tillsammans med ex-hustrun Efva Attling, 69. Han hade även dottern Maja Strömstedt, 24, som han har tillsammans med Agneta Sjödin, 54.

Levde som särbos

När paret träffades hade Niklas två sönder förvisso flyttat hemifrån. Men dottern Maja och Jennys tre döttrar Kitty, Mika och yngsta Vanna bodde hemma varannan vecka i flera år.

– För att ge bonusfamiljen en chans tror jag att det är viktigt att inte stressa fram något genom att ha för bråttom. Samtidigt ska man inte vara rädd för att släppa in varandra, säger Niklas Strömstedt om tiden som särbor till hemtrevligt.

– Alla bonusfamiljer börjar med de vuxnas beteenden. Man måste också visa respekt för sin partners relation med sina barn, det är inget man ska vara svartsjuk på, berättar Jenny Strömstedt för tidningen.

Exit mobile version