Därför stoppas julvärden i tv i år – nya beskedet bara veckor före julafton: ”Vi kommer inte att…”

Julvärdar

Foto: Henrik Montgomery/TT, Christine Olsson/TT

Det börjar att lacka mot jul och spekulationerna vem som blir årets julvärd är spridda.

Men nu meddelar TV4 att de inte kommer att ha någon julvärd i år.

Det är nu mindre än två månader kvar till julafton. Det är för de flesta en mysig och härlig högtid med god mat, ljuv musik, gemenskap och julklappar.

Men tv-tablån har också genom årens lopp fått en plats i traditionen. Tv-program så som ”Kalle Anka och hans vänner”, ”Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton” och ”Kan du vissla Johanna” har alla en säker plats på julafton.

Varje julafton sitter även en julvärd plikttroget och håller tittarna sällskap i SVT. Arne Weise är tveklöst den person som varit julvärd flest gånger. Men sedan omkring 20 år tillbaka så har det varit en ny julvärd varje år.

De senaste åren har vi sett Babben Larsson, Tareq Taylor, Lars Lerin och Marianne Mörck.

Oklart vem som blir årets julvärd i SVT

Än är det inte avslöjat vem som blir SVT:s julvärd för i år, men spekulationerna är många. De favorittippade namnen just nu är bland andra Niklas Strömstedt, Carina Bergfeldt, Jesper Rönndahl och Farah Abadi.

Steffo Törnquist postade tidigare ett inlägg på Instagram där han fått ett mejl med en förfrågan om att bli årets julvärd på SVT. Det hela visade sig dock vara en bluff, vilket Steffo synade direkt.

LÄS MER:

Dock kommer Steffo att synas till i rutan på julafton, vilket han skrev på Instagram. Det han syftar på är troligen hans roll som programledare på TV4:s Nyhetsmorgon.

Ingen julvärd i TV4

Även TV4 brukar i regel ha julvärdar. Tidigare år har det bland andra varit paret Mandelmanns, Bengt Magnusson och Tilde de Paula Eby.

Men i år uteblir julvärden på TV4.

”Vi kommer inte att ha någon julvärd i år.”, skriver TV4 i ett mejl till tidningen Hänt.

Vad tycker du om att TV4 inte ska ha en julvärd i år?

0%
Trist
0%
Jättetrist
0%
Enormt trist
0%
Skönt att slippa en julvärd
0%
Spelar ingen roll

Trist! Men vi kan glädjas åt att SVT åtminstone kommer att hålla hårt på traditionen. Vem det blir ska bli spännande att se!

Vad tycker du om att TV4 inte ska ha någon julvärd i år? Skriv gärna en kommentar på Facebook och berätta!

Exit mobile version