Foto: TV4/SVT

Steffo Törnquist fick meddelande om att bli SVT:s julvärd – här är TV4-profilens svar

Steffo Törnquist fick ett meddelande om att bli SVT:s julvärd.
Så här svarar TV4-stjärnan.

Vem blir julvärd 2023?

Den frågan ställer sig nog allt fler ju närmare den 24:e december vi kommer.

Just i dag är det exakt två månader kvar till julafton, och ännu har inte SVT presenterat vem som ska hålla tittarna sällskap på Dopparedagen.

Förra året var det Babben Larsson som agerade julvärd i sändningarna.

På SVT är man dock noga med att inte tumma på traditionerna vad gäller avslöjandet av julvärden. Det hela kommer att offentliggöras i god tid före julaftonen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: SVT

– Det är som alla andra årgångar. Vi säger inget i förväg – utan vår pressrelease kommer när den kommer. Tyvärr så kan jag inte säga mer än så, skriver SVT:s pressavdelning i ett meddelande till Nöjeslivet.

Därmed är också spekulationerna i full gång. Bland spelbolagens oddssättare har Niklas StrömstedtCarina Bergfeldt och Farah Abadi tidigare nämnts som tänkbara kandidater.

Steffo fick meddelande om att bli SVT-julvärd – var skämt

Samtidigt berättar nu TV4-profilen Steffo Törnquist, till vardags i Nyhetsmorgon, att han fått ett meddelande om att bli julvärd.

Men avsändaren tycks ha varit en skojare. Törnquist visar nu på Instagram upp mejlet som vid en första anblick tycks komma från den tidigare SVT-höjdaren Jan Helin. Men vid en närmare titt går det enkelt att avslöja den okände skämtaren, menar Steffo.

Någon verkar ha velat skoja med Steffo och skickade ett fejkat mejl från ”’Jan Helin, SVT”. Men Steffo avslöjade genast bluffen.

– Skämtaren har gjort kass research. 1. Jag känner Janne Helin, vi har fysiskt setts 3-4 ggr den senaste månaden 2. Han är inte längre maktgubbe på SvT utan hos Bonniers 3. Det är fel kanal 4. Jag vet redan nu att jag sitter i rutan på fyran på julafton, skriver Steffo på Instagram och fortsätter:

– Sopa till skämtare!!

https://www.instagram.com/p/CywGUbINwks/

Samtidigt menar flera av Törnquists följare att han borde bli TV4:s julvärd i år. Tidigare har bland andra paret Gustav och Marie Mandelmann, Tilde de Paula Eby och Bengt Magnusson varit ”Fyrans” julvärd.

– Det är inte ett nej! Härligt, skriver Nyhetsmorgon-kollegan Carolin Björnerhag i en kommentar till Steffos inlägg.

– Du hade passat som det tycker jag, skriver en annan av Steffos följare.

– Steffo som julvärd på 4:an JAAAA blir då en kul jul, skriver en följare.

Vem tycker du ska bli julvärd i år? Skriv gärna en kommentar!