Därför tar Malin Berghagen paus – talar ut om avgörande beslutet för hälsan: ”Varsågoda”

Malin berghagen

Foto: Instagram

Malin Berghagen har haft en rad tuffa veckor bakom sig. Nu meddelar profilen att hon tar paus.

Det har varit en tuff tid för Malin Berghagen.

I mitten av oktober somnade hennes älskade pappa Lasse Berghagen in för gott.

Den folkkäre och älskade artisten genomgick en hjärtklaffsoperation i september, men han lyckades aldrig återhämta sig ifrån den.

Läs mer: Malin Berghagens nya insikt om pappa Lasse – drömmen som aldrig besannades: ”Han ville vara…”

Sedan dess har det varit fullt fokus på att sörja sin pappa tillsammans med sin familj, bland andra sin lillasyster Maria, 47.

Dessutom har hon haft fullt upp med att planera Lasses begravning som ägde rum den 20 november i Hedvig Eleonoras kyrka på Östermalm i Stockholm.

Lasse Berghagens önskan för begravningen

En tid före sin död hann Lasse spela in en sista, intervju med programledaren Mark Levengood, 59, i TV3/Viaplay.

Där fick han framföra ett avsked, både till svenska folket men framför allt till sin familj och sina döttrar Malin, 57, och Maria, 47.

– Där jag är nu saknar jag er väldigt mycket, för ni har betytt otroligt mycket för mig. Man brukar säga i glädje och sorg men det har inte varit någon sorg utan enbart glädje. Så mycket kärlek, värme och omtanke. Jag älskar er verkligen av hela mitt hjärta, sade han i programmet.

Han hade också en särskild önskan för sin egen begravning: att låten ”Som en blänkande silvertråd” skulle spelas.

– Jag önskar mig en lagom tillställning med bästa vännerna. Får jag önska mig en tid på året så önskar jag att det är på försommaren så att det är mycket syrener inplockade. Och sen att de spelar ”Som en blänkande silvertråd”. Den betyder mycket för mig, säger han.

En önskan som familjen infriade på begravningen.

På plats för att ta avsked av den tidigare Allsång på Skansen-programledaren fanns så klart familj, vänner och tidigare kollegor. Däribland låtskrivaren Lasse Holm, artisten Eddie Oliva, SVT-profilen Suzanne Axell, författaren Marcus Birro som skrev boken ”Hej livet!” med Lasse, allsångsefterträdaren Sanna Nielsen, Dramatenstjärnan Marie Göranzon och artister som Marko ”Markoolio” LehtosaloTommy Körberg och Jill Johnson.

Malin Berghagen tar paus från bloggen

Trots sorgen har Malin Berghagen fortsatt haft många bollar i luften och flitigt uppdaterat sociala medier.

Men nu har hon fått nog.

I ett inlägg på bloggen meddelar hon nu att hon tar en paus från skrivandet på bloggen. I stället bjuder hon in sin systerdotter Jennifer att uppdatera bloggandet.

”Det finns en kvinna som jag beundrar. Hon heter Jennifer och hon är mig lite extra kär. Förutom för att hon är min systerdotter så är hon som en blandning av Mary Poppins, Lorelai i Gillmor girls och Vianne i Lasse Hallströms film Chocolat. Hon är en modig funderare men också en finnare och full av integritet. Och hon är den som jag känner mig mest lik.  Hon är mina drömmars längtan och om jag fick leva mitt liv igen skulle jag nog leva lite mer som hon”, skriver Malin på bloggen och tillägger:

”I december kommer ni att få träffa henne här på bloggen för jag behöver sorgbearbeta lite som ni säkert förstår.  Så det ska bli alldeles extra underbart för mig att läsa min blogg denna månad. Som att få bäddas in i äventyr a la Je m’appell Jennifer. Precis vad jag behöver. 
Det finns mycket att njuta av med fina Jennifer. Varsågoda och välkomna till en decembergryta full med massor av olika smaker. Låt henne inspirera dig som hon inspirerat mig”.

Vi förstår ditt beslut Malin! Vi skänker all vår styrka till dig.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version