Foto: TV4

David Lindgren sparkas från Let’s dance – tvingas bort av TV4: ”Ingen skyldighet”

Utrensningen i Let’s dance fortsätter.
Efter att två av tre jurymedlemmar fått lämna kommer nu beskedet att även programledaren David Lindgren tvingas gå.
– De går en annan väg, säger han till Hänt.

David Lindgren har programlett ”Let’s dance” i tre säsonger – först i par med Petra Mede och sedan sida vid sida med kollegan Kristin Kaspersen.

Men nu är det över. Artisten, som bland annat tävlat och programlett Melodifestivalen i omgångar, får gå från uppdraget som programledare för TV4:s dansunderhållning.

Beskedet kommer kort efter det att två av tre jurymedlemmar – Ann Wilson och Dermot Clemenger – meddelat att inte heller de får förlängt förtroende av produktionen.

– Ja det låter som att Let’s dance kommer tillbaka. Men jag vet att jag inte kommer vara med. De har ringt till mig redan och sagt att de kommer gå en annan väg. Samma sak har ju hänt för Dermot och Ann. Så jag vet inte vad de har planerat. Den enda som är kvar är väl Tony? Han är väl en drivande kraft antar jag, säger David Lindgren till Hänt.

David Lindgren lämnar Let’s dance

David bekräftar nu att han får lämna Let’s dance. Beskedet har han redan fått.

– Ja, de ringde mig. Alltså mitt kontrakt var ju slut så det var ju fint att de ringde och sa att de går en annan väg så man ändå fick höra det av dem, säger Lindgren till veckotidningen.

Samtidigt är Lindgren positiv till att Let’s dance väntas göra entré igen i tv-rutan under 2025, efter att TV4 pausat produktionen i år.

– Egentligen har de väl ingen skyldighet att meddela mig. Så vi får se, men det är kul att det kommer tillbaka. Jag tycker att det fyller en bra plats i tablån, säger Lindgren.

Tar revansch direkt – med pojkbandsshow i Göteborg

Men skam den som ger sig. Lindgren kommer förstås att fortsätta underhålla svenska folket. I höst ställer han sig på scen på Rondo i Göteborg med pojkbandshyllningen ”A show larger than life” tillsammans med bland andra Boris René och Erik Segerstedt.

– Det ska bli skitkul att komma till Rondo. Jag jobbade där 2011-12 med Tomas Ledin i hans show. Det var då det verkligen lossnade. Den arbetsplatsen är grym och jag har längtat tillbaka dit ända sen dess egentligen. Så att få komma tillbaka dit med min absoluta drömshow känns skitbra, har Lindgren tidigare berättat för Nöjeslivet.

Showen har tidigare satts upp på Hamburger Börs i Stockholm, och fortsätter alltså nu till Göteborg med start 12 september.

– Det är så härligt alltså! Den här showen dränerar inte heller, för vi får så mycket tillbaka under hela showen. Publiken är verkligen med från start till slut. Det är inte som när man gör en musikal där man får belöning i slutet, med applådtacket. Utan här pågår och bubblar det hela tiden. Jag tycker också så mycket om att få prata med publiken och ta in det som händer i stunden. Att inte vara helt slavisk till att det måste vara på ett visst sätt varje kväll, utan att man får fånga upp det som händer. För mig gör det också att jag behåller glädjen mycket, mycket mer.

Vad tycker du om förändringarna i Let’s dance? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev