Foto: TV4 & Per Jahnke/pressbild

David Lindgrens stora glädje – återvänder till favoritscenen med pojkbandsshow: ”Har längtat tillbaka”

David Lindgren fick sitt stora genombrott i Tomas Ledins krogshow på Rondo.
Nu återvänder han till den klassiska Göteborgsscenen – när 90-talsshowen ”A Show Larger Than Life” flyttar.
– Jag har längtat tillbaka dit ända sen dess, säger Lindgren till Nöjeslivet.
I en stor intervju berättar han också hur det gick till när han plötsligt föll från scenen – mitt under showen.

Pojkbandsnostalgin och 90-talsshowen ”A Show Larger Than Life” går i mål i Stockholm i början av december.

Nu står det klart att föreställningen förlängs – och flyttar. Hösten 2024 byts Hamburger Börs i Stockholm ut mot Rondo i Göteborg.

Då kommer artisterna David Lindgren, Boris René, Greg Curtis, Erik Segerstedt och Mattias Andréasson att inta Göteborgsscenen för att sjunga hitlåtar av bland andra Backstreet Boys, New Kids on the Block och One Direction.

Den kombinerade sång- och dansshowen får nypremiär i Göteborg den 12 september nästa år.

Artikeln fortsätter under bilden.

"A show larger than life" flyttar till Göteborg hösten 2024. Foto: Per Jahnke/pressbild
”A show larger than life” flyttar till Göteborg hösten 2024. Foto: Per Jahnke/pressbild

David Lindgren, som de senaste åren programlett TV4:s ”Let’s dance”, är taggad inför finalen i Stockholm – och nystarten i Göteborg.

– Vi kör sista helgen nu som kommer i Stockholm. Det har varit en superbra höst. Det känns lite vemodigt faktiskt, för vi har haft mycket roligt. Men det känns ju lite lättare eftersom vi vet att vi ska få fortsätta nästa höst, säger han till Nöjeslivet.

Artikeln fortsätter under bilden.

David Lindgren i "A show larger than life". Foto: Per Jahnke/pressbild
David Lindgren i ”A show larger than life”. Foto: Per Jahnke/pressbild

Vad har 90-talsmusiken kommit att betyda för dig?

– Typ allt, det är väl det som har format mig skulle jag säga. Jag växte upp med New Kids on the Block, Michael Jackson, Backstreet Boys och senare N’Sync. New Kids on the Block är egentligen anledningen till att jag fick upp ögonen för sång och dans, och att jag blev fascinerad av grejen att jobba i grupp, sjunga och dansa tillsammans. De var inkörsporten för mig. Jag har bilder från när jag var liten och man ser på väggarna är det bara New Kids on the Block, säger Lindgren.

Artisten minns framför allt hur ett piano i grannskapet gjorde ett starkt intryck på honom redan som liten.

– Min granne hade ett piano och till den lilla elsynthen så följde det med en notbok med New Kids on the Block. När det klinkade på pianot till de låtarna, det var liksom det första. Sen skulle jag nog säga att ”Step by Step” och ”You got it (the right stuff)” var de låtarna som var min första kontakt med dem. Sen kom ju Backstreet Boys, Boyzone och Westlife för mig, och sen då N’Sync när de slog igenom.

Väggarna i pojkrummet pryddes av idolerna via affischer från musik- och ungdomstidningen ”Okej”.

– Jag minns att man behövde köpa sex nummer av ”Okej”, för det var en liten bit av en poster på New Kids on the Block varje vecka. Så när man hade köpt sex nummer hade man en megaposter som täckte hela väggen.

Artikeln fortsätter under bilden.

"A show larger than life" flyttar till Göteborg hösten 2024. Foto: Per Jahnke/pressbild
”A show larger than life” flyttar till Göteborg hösten 2024. Foto: Per Jahnke/pressbild

Vad är det publiken i Göteborg kommer bjudas på? Kommer ni ändra på någonting jämfört med Stockholm?

– Oj, så långt har vi inte kommit än. Vi kommer absolut justera lite grann, nu när vi vet vad som funkar bra och vad vi kan göra bättre och utveckla. Det man bjuds på är ju framför allt de enorma hitsen medan vi har förhöjt dem. Det syns nog också att vi har så roligt ihop. Det har varit så roligt att jobba med det här gänget och göra de här låtarna, säger Lindgren.

Innan showen sätts upp i Göteborg väntar ett litet upphåll och just detta är förenat med dubbla känslor för Lindgren.

– Jag sa till min fru häromdagen att, jag har nog inte känt sån här separationsångest. Nästa år firar jag 20 år som artist och har gjort föreställningar nästan varje år. Jag har nog inte känt det här vemodet sen jag gjorde High School Musical för 16 år sen, min första huvudroll. Annars brukar jag vara rätt bra på det, ”nu har jag gjort det här och går vidare”. Men här känns det tråkigt att inte fortsätta just nu i Stockholm.

Samtidigt ser han mycket fram emot att få återuppta showen i Göteborg i höst.

– Det är så härligt alltså! Den här showen dränerar inte heller, för vi får så mycket tillbaka under hela showen. Publiken är verkligen med från start till slut. Det är inte som när man gör en musikal där man får belöning i slutet, med applådtacket. Utan här pågår och bubblar det hela tiden. Jag tycker också så mycket om att få prata med publiken och ta in det som händer i stunden. Att inte vara helt slavisk till att det måste vara på ett visst sätt varje kväll, utan att man får fånga upp det som händer. För mig gör det också att jag behåller glädjen mycket, mycket mer.

Under hösten har varje föreställning levt sitt eget liv.

David Lindgren föll från scenen: ”Första gången det har hänt mig”

Ett minnesvärt och mer dramatiskt ögonblick inträffade för bara några veckor sedan. Plötsligt kunde publiken se hur David Lindgren stupade – och ramlade rakt ner från scenen på första raden i publiken.

– Det var i ”Step by Step” och jag tog ett stort steg så att hälen kom på scenkanten och sen bara stupade jag rakt ner. Det är första gången som det har hänt mig faktiskt, och jag har gjort några shower genom åren, säger David Lindgren.

– Det var sjukt. Scenen bara försvann.

Men det gick bra för alla?

– Ja, det gick bra. Jag har haft en lårkaka nu i en och en halv vecka, annars har det gått bra.

Det verkar också ha gått bra för konsertbesökaren som Lindgren föll på.

– Hon skrev till mig på Instagram att hon blev väldigt glad av att få mig i knät, haha, säger Lindgren som också har lagt upp sekvensen i ett videoklipp på sin Instagram.

Klippet går att se här:

Han vill också passa på att hylla sina artistkollegor och dansare. Flera av dem, som Boris René, Erik Segerstedt och Mattias Andréasson, känner tv-tittarna igen från bland annat Melodifestivalen.

Att arbeta i grupp passar Lindgren.

– Jag älskar det. Jag anser att man är starkare tillsammans och så är det verkligen här. Vi har fantastiska dansare och för att hänga med dem måste jag verkligen steppa upp och det har jag försökt göra allt jag kan. Sen har vi Boris, Greg, Matte och Erik som är extremt bra sångare som också utmanar mig hela tiden. Jag älskar att jobba med folk som jag anser är bättre, så att jag själv får steppa upp och bli inspirerad. Min största styrka skulle jag ändå säga är att prata med publiken och fånga upp i stunden, vara snabbt, skriva om manuset.

Kan det här vara starten på ett långvarigt samarbete?

– Det vet man aldrig, men det känns verkligen så. Jag, Boris och Greg har verkligen hittat varandra. Vi delar loge, gör PR ihop och har verkligen hittat varandra. Jag trivs jättebra med alla andra också, men just vi tre när vi sjunger också ihop så är det någonting som händer. Våra röster funkar riktigt bra tillsammans.

Gör comeback på scenen där allt en gång började

Men först väntar alltså ett kärt återseende för Lindgren: Rondo i Göteborg.

Där stod han på scen i Tomas Ledins krogshow för över tio år sen och fick sitt stora genombrott.

– Det ska bli skitkul att komma till Rondo. Jag jobbade där 2011-12 med Tomas Ledin i hans show. Det var då det verkligen lossnade. Den arbetsplatsen är grym och jag har längtat tillbaka dit ända sen dess egentligen. Så att få komma tillbaka dit med min absoluta drömshow känns skitbra.

David Lindgren i "A show larger than life". Foto: Per Jahnke/pressbild
David Lindgren i ”A show larger than life”. Foto: Per Jahnke/pressbild
Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev