Doktor Mikaels insikt efter tiden med Lotta – orden om utseendeförändringen: ”Har blivit…”

Efter flera år av singelliv hittade doktor Mikael och Lotta Engberg kärleken i varandra.

Nyligen flyttade paret ihop och nu njuter de fullt ut av livet tillsammans. Och kärleken till Lotta har förändrat Mikael – från insidan ut, berättar han för Hänt.

– Jag har åtminstone gått upp fyra kilo sedan vi träffades, säger han till sajten.

Det är sprudlande kärlek mellan ett av Sveriges mest populära kändispar – Mikael Sandström och Lotta Engberg.

Kärlekshistorian fick sin början för snart tre år sen – efter att Lotta Engberg gav en flörtig invit till doktorn i en intervju med Aftonbladet.

– Doktor Mikael (TV4-profilen Mikael Sandström) tycker jag är intressant. Honom är jag lite nyfiken på. Om han ringer kan jag tänka mig att gå på dejt, sa hon då till Aftonbladet.

Då hade nog Lotta ingen aning om hur relationen skulle utvecklas.

Sångerskan och programledaren Lotta Engberg. Foto: Mathias Otterberg/TV4

Bor tillsammans i lyxvillan i Mölnlycke

Efter intensivt dejtande tog turturduvorna ett nytt stort steg i relationen i fjol. De valde då att flytta ihop – och sälja sina respektive bostäder i Hallstahammar och Göteborg.

Nu bor de sambos i en egen lyxilla Mölnlycke, tillsammans med hunden Nova.

I en intervju med Aftonbladet har Lotta berättat att det var hon som fick bestämma var de skulle bo.

Huset däremot, valde Mikael.

– Vi är ju väldigt olika i att Mikael tänker igenom allting och jag ibland kan kännas lite mer ”tjoho, det här är skoj”. Men just därför, att det var du som sa att vi skulle köpa huset, hade han inte gjort det, så hade jag aldrig gjort det, har Lotta tidigare sagt till Aftonbladet.

Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström i ”Tillsammans med Strömstedts” 2021. Foto: TV4

LÄS MER: Lotta Engbergs bröllopsbesked med Doktor Mikael – bekräftar kärleksplanen: ”Leva i synd…”

Efter långa tiden som singel – så har tiden med Lotta förändrat Mikael

Innan paret fann varandra hade Mikael hade varit singel i 13 år, och Lotta i sex år.

I en ny intervju med Hänt berättar Mikael om tiden som singel – och om hur livet har förändrats efter att han fann kärleken i Lotta.

Han berättar att han drog sig undan efter sin sambos självmord 2007, och att sorgen satt väldigt djupt.

– Jag gjorde Nyhetsmorgon och funkade socialt, men jag gick aldrig på premiärer eller AW:n. Det var helt ointressant för mig. Hade jag varit den jag var då jag var 30 år så hade jag gått på allt sådant där, men självmordet tog verkligen skruv. ”Utgå inte från alla vill dig illa utan utgå från att alla vill dig väl”, sa Lotta när vi blev ihop den femte juni 2020. Tack vare henne har jag nog blivit lite mer tolerant mot andra människor och lite mer socialt öppen. Så som jag var när jag var yngre, helt enkelt! Nu ser jag ljusare på tillvaron, säger Mikael till Hänt.

LÄS MER: Folket häpnar över nya bilden på Doktor Mikael

Doktor Mikaels insikt efter lyckliga tiden

Lotta tillägger då att de ”berikar varandra”:

– Ibland, när vi pratar om de där 13 ensamma åren som Mikael hade, så blir det tydligt för mig att han hade det känslomässigt fattigt. Jag tror att vi berikar varandra. Om han tar fram djupet i mig så tar jag väl fram den lättsamma glädjen i honom. Man behöver ju båda delarna.

Och det är inte bara glädjen som Lotta tar fram i Mikael.

Han berättar att Lotta även är väldigt aktiv i köket – något som har lett till att den träningsintresserade läkaren har lagt på sig några sambokilon.

– Den som gör mest hemma är Lotta. Hon är väldigt aktiv, i synnerhet i köket. Det är inget man behöver be henne om, för hon tycker att det är väldigt roligt. När jag var singel så åt jag mest kyckling och revbensspjäll. Nu är det annorlunda. Lotta är väldigt duktig. Hon lagar väldigt mycket husmanskost. Jag har åtminstone gått upp fyra kilo sedan vi träffades!

Det gör väl ingenting – vi unnar er allt gott, Lotta och Mikael!

Exit mobile version