Efter alla år – Casper Janebrink avslöjar djupa konflikten i Arvingarna: ”Beredda att ge upp”

Casper avslöjar svackan i Arvingarna. Foto: TT/Wikkicommons

Med nitton album i bagaget tillsammans är Arvingarna ett av de populäraste dansbanden i landet.

Tillsammans har medlemmarna Casper, Kim,Lars ”Lasseman” och Tommy röjt stora framgångar genom åren.

Men under ett par år var det också en rejäl nedgång i deras karriärer.

Arvingarna avslöjar djupa svackan. Foto: Politikinpic/Wikkicommons

Casper Janebrink om djupa svackan: ”Det var konflikter”

För drygt tio år sedan befann sig Arvingarna vid ett vägskäl och en djup svacka. Bokningarna blev färre för bandet och medlemmarna trötta på att köra vidare på dansbandsvägen. Men var de skulle göra istället kom de inte överens om.

– Jag ska inte säga att vi var riktigt nära att splittras, men vi hade några riktigt jobbiga år. Det var konflikter och vi hade bildat familjer som vi prioriterade. Vi ville vara hemma mera, helt enkelt, säger frontmannen Casper Janebrink till GT.

Lasseman om relationen: ”Som ett äktenskap”

Tidigare har Lasseman berättat för Nöjeslivet om hur bandets relation har gått i svackor – upp och ner.

– Vi är fyra olika personligheter. Vi har lärt oss hur alla är och hur man ska ta olika situationer. Det är inte 30 år där vi alla har varit glada på varandra hela tiden. Men någonstans hittar man tillbaka till varandra och fått förlåta en del. Det är som ett äktenskap, har Lasseman tidigare sagt till Nöjeslivet.

Bandets femårsplan – så skulle de lyckas

Istället började bandet göra upp en plan. Nu skulle de välja bort de mer enkla dansbandsgigen och ta de färre, men större spelningarna.

– Vi gjorde upp någon slags femårsplan och insåg att det kunde bli tufft ekonomiskt. Vi var beredda att ge upp som heltidsmusiker, skaffa andra inkomster helt enkelt, säger Casper till tidningen.

För att vända den djupa svackan gjorde bandet upp en femårsplan, berättar Casper. Foto: Foto: Maja Suslin / TT /

Arvingarnas oväntade vändning

Men den stora vändpunkten för bandet blev när Casper erbjöds att medverka i TV4:s då nya storsatsning ”Stjärnornas stjärna”, som Casper sedan vann.

Då började bokningarna komma in, och inte långt efter kom också bandet att medverka i årets Melodifestival där succén var ett faktum.

– Vi hade förhoppningar på ”I do”, kände att det var en låt med potential. Men herregud, den har ju slagit så brett! Barnen går och sjunger den på skolgårdar, vi har fått en ny generation bland vår publik och det känns bara underbart, säger Casper Janebrink till tidningen.

Så underbart att allting löste sig för er och att nya personer fick upp ögonen för er musik! Tryck på gilla-knappen om du uppskattar underbara Arvingarna!

Efter 30 år tillsammans – nu avslöjar Arvingarna ärliga relationen till varandra

Exit mobile version