Efter tuffa perioden – Lasse Berghagens nya glädjebesked

Efter alla dessa år i rampljuset.

Nu är Lasse Berghagen, 75, redo att släppa en självbiografi.

– Det blir både moll och dur, som livet är, säger Berghagen till SVT:s Kulturnyheterna.

Han har underhållit oss ända sedan 1965 – och blev synonym med den svenska sommaren när han samlade miljoner tv-tittare framför ”Allsång på Skansen” mellan 1994-2003.

Lasse Berghagen har en lång och framgångsrik karriär att blicka tillbaka på – och det ska han nu göra. Tillsammans med författaren Marcus Birro jobbar han nu på sin självbiografi.

– Det är skönt att ha ett bollplank och Marcus är jätteduktig. En bra ordbehandlare, säger Berghagen till Kulturnyheterna.

Under nästan tio år guidade Lasse Berghagen tittarna genom Allsång på Skansen. Foto: Youtube/SVT

Berghagen förklarar att läsarna kan vänta sig en ärlig bild i boken.

– Det blir mycket möten. Jag har ju träffat alltfrån Nicko McBrain i Iron Maiden till det som är raka motsatsen till hårdrock. Det blir både moll och dur, som livet är. Men jag är ingen bitter typ, säger Berghagen.

Han skriver på boken i en annorlunda tid. Coronapandemin har tagit ett fast grepp om världen, och för Berghagen, som är i riskgrupp, har det inneburit en hel del ensamhet. Därför bestämde han sig för att åka upp till Järvsö och hälsa på Malin Berghagen.

– Han fick panik i stan. Han sa att han orkar inte det här, för det blev för jobbigt för honom att bara sitta och titta, sade dottern Malin i podden Berghagen och Tess i våras, enligt Hänt.

”Bor på husbåt med Cornelis Vreeswijk”

Marcus Birro är hedrad över att få skriva den folkkäre allsångsledarens biografi.

– Det är väldigt spännande hur han kommer in i artistvärlden. Han debuterade 1965 och allting händer så otroligt fort. Lill-Babs förför honom, de får barn, senare bor han på en husbåt med Cornelis Vreeswijk. Den perioden är urhäftig, säger han.

Berghagens självbiografi, som går under det festliga namnet ”Hej livet!”, beräknas släppas hösten 2021.

Lasse Berghagen. Foto: TV4/Youtube/Wikkicommons/Frankie Fouganthin

Dela gärna vidare om du ser fram emot detta!

Exit mobile version