Ernst Kirchsteigers glädjebesked – efter tuffa tiden

FOTO: TV4

Ernst Kirchsteiger har sedan debuten med SVT:s ”Sommartorpet” varit en av Sveriges mest populära tv-profiler.

I sju år fick vi se honom göra vackra svenska torp ännu vackrare. Men så efter sju år kom beskedet att han lämnar SVT. I stället gick han över till konkurrenten TV4. Där har han bland annat lett auktionsprogrammet ”Första, andra, tredje”. Men det är framförallt med sina egna inredningsprogram, ”Sommar med Ernst” och ”Jul med Ernst” som han gjort ny succé.

Då har ”Sommar med Ernst” premiär

”Sommar med Ernst” har sänts i 11 säsonger. Ifjol tog sig Ernst Kirchstegier an en 1800-talskvarn i Hallsberg, söder om Örebro. Tittarna tog som vanligt emot programmet med öppna armar. Men det var inte alla som uppskattade det. Grannarna till kvarnen rasade nämligen mot Ernst och produktionen.

En del av kritiken handlade om att man bytte ut kvarnens originalfönster.

FOTO: TV4/press

Kritiken till trots. Ernst har inga planer på att lägga ner det omåttligt populära programmet. Nu kommer TV4 och Ernst nämligen med ett riktigt glädjebesked. Den 27 juni är det premiär för en ny säsong.

I ett pressmeddelande avslöjar Kirchsteiger att årets renoveringsprojekt är en bondgård på Österlen.

Ernst Kirchsteiger: Vill ta vara på gårdens ursprung

Året säsong består av åtta avsnitt där Ernst Kirchsteiger kommer bjuda på allt från matlagning, inredning och snickeri.

För Ernst är det viktigt att ta tillvara på gårdens ursprung, samtidigt som han vill skapa en plats där paret som äger gården kan samlas med vänner och familj.

– Huset berättar en tydlig historia så det viktigaste för mig blir att lyssna. Detaljerna berättar mycket om hur huset är byggt, och tillsammans kommer huset och jag hjälpas åt att återskapa dess forna stolthet och känsla. , säger Ernst Kirchsteiger i ett pressmeddelande.

FOTO: TV4/press

”Sommar med Ernst” har premiär den 27 juni, klockan 20:00 på TV4.

Så fantastiskt kul att Ernst är tillbaka! Dela gärna om du också tycker det.

Exit mobile version