Gunilla Persson vinner Rockbjörnen – för årets genombrott: ”Jag är alldeles överväldigad”

Gunilla Persson. Foto: Jonas Ekströmer/TT, Bertil Ericson/TT & Jonas Ekströmer/TT

Gunilla Persson. Foto: Jonas Ekströmer/TT, Bertil Ericson/TT & Jonas Ekströmer/TT

Gunilla Persson har stått för Årets genombrott på den svenska musikscenen.
Åtminstone enligt Aftonbladets läsare – som röstat fram henne till det prestigefyllda priset Rockbjörnen.

– Tack så väldigt mycket. Jag är alldeles överväldigad. Titta vilken söt liten björn, säger hon till Aftonbladet.

Gunilla Persson gjorde sensationell debut i Melodifestivalen tidigare i år. Vid 65 års ålder tog sig tv-profilen, känd från ”Svenska Hollywoodfruar”, med bidraget ”I Won’t Shake (la la Gunilla)” vidare till finalkvalet och var nära en plats i den stora finalen i Friends arena men föll på målsnöret.

Efteråt hyllades hennes insats på schlagerscenen av veteranen Magnus Carlsson.

– Gunilla är ju en showmänniska. Hon levererar. Det som är häftigt med det här är, jag läste någon kommentar i går om att det var någon som tyckte det var så coolt med någon som bara kör. Då satt jag och tänkte att jag känner likadant. Jag tyckte det var ashäftigt att hon bara ställer sig på Mello och dundrar i gång. Att det sen är en country and western-disco-mish-mash gör det ännu roligare för det var ännu mer oväntat. Jag tycker hon var kul. Det var en udda men häftig fågel i Mello-sammanhang. Hon gjorde bra ifrån sig, sade Carlsson i en intervju med Nöjeslivet.

Och nu prisas hon alltså för sin insats. På onsdagkvällen fick Gunilla ta emot Rockbjörnen i kategorin Årets genombrott.

– Jag har velat haft den här björnen. Jag vill tacka er alla, så underbara fans och vänner som röstat på mig. Tack, tack, jag älskar er så mycket! Jag älskar er med hela mitt hjärta, sade Gunilla till tidningen.

De två tyngsta kategorierna – årets manlige respektive kvinnliga artist togs hem av Benjamin Ingrosso respektive Zara Larsson.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version