Lance Hedman Graaf hedrar sin döde bror i ”Let’s dance”

Lancelot hedrar sin döda bror. Foto: TV4

Lance Hedman Graaf var 13 år när han förlorade sin storebror Isak, som då var 19 år.

Hans mamma Magdalena Graaf har tidigare berättat om sorgen.

– Jag har lärt mig att leva med smärtan. Sedan har man dagar då man inte orkar. Jag försöker se det fina – att jag har fått låna honom. Och prata mycket om honom och alla fina minnen. Många tror att när någon går bort så vill man inte prata om det. Men att få prata om Isak och få berätta historier är som att få tillbaka honom i några sekunder, sa Magdalena Graaf i podcasten ”Nemo möter en vän”, enligt Expressen.

För Lance och de andra deltagarna i ”Let’s dance” är fredagens program extra känslosamt. De ska nämligen tillägna sina danser en speciell person.

Lance om sin bror Isak

Till exempel har Linnéa Claeson valt att dansa för förintelseöverlevaren Héidi Fried och förre fotbollsstjärnan Thomas Ravelli tillägnar sin dans till hela VM 94-laget som tog brons i USA. Kristin Kaspersen har valt att tillägna sin dans till sin pappa, Kjell Kaspersen.

– Han fångar mig när jag behöver och låter mig flyga när jag är redo. Dessutom en fantastisk morfar/bestefar. Dessutom fyllde pappa 80 år förra veckan. Så vi ska göra vårt yttersta för att ge pappa den finaste rumban, skrev Kristin på sin Instagram om beslutet.

I Lance fall har han valt att dansa för sin bror Isak.

– Det var ett självklart val, säger han till Aftonbladet.

Trots sorgen menar han att han kommer kunna hålla känslorna i styr.

På frågan om det kommer bli känslosamt, svarar Lance Hedman Graaf:

– Nej jag har pratat om det så mycket så jag är van. Det är chill.

Lance Hedman Graaf brottas med sjukdom

Lance Hedman Graaf har annars haft en strulig vecka. I intervju med Aftonbladet avslöjar han att han varit sjuk sen programmet startade. I dag är han förkyld och har även bihåleinflammation.

Sjukdomen ska dock inte ha påverkat hans dans.

– Inte dansen men mitt humör. Jag har varit irriterad ibland för att jag mår så dåligt, säger Lance Hedman.

[arve url=”https://tv4play.se/program/lets-dance/11979609″ /]

Våra tankar är med dig och din familj, Lance! Skicka gärna dina styrkekramar till Lance genom att skriva i kommentarsfältet på Facebook.

Let’s Dance 2019: Alla deltagare och resultat

Exit mobile version