Lars Lerins fina hyllning till efterträdaren David Batra – varma orden inför julafton: ”Mycket bättre än…”

Lars Lerin om David Batra som julvärd

Foto: Jonas Ekströmer, TT/ TT

I år är det komikern David Batra som axlar rollen som årets julvärd och som får ta sig an att tända ljuset för tittarna.

I en intervju med Nöjeslivet passar den tidigare julvärden Lars Lerin nu på att skicka en varm hälsning till David.

När det börjar närma sig julafton är vi många som går och suktar efter den första julskinkan på smörgåsen, snön, adventsljusen, Lucia, julmusiken och julklapparna.

Men det finns någonting som är nästintill lika spännande varje år, och det är vem i hela friden som ska bli årets julvärd i SVT.

Första julvärden var Bengt Feldreich men under en lång period var det Arne Weise som satte ribban som omåttligt populär julvärd i SVT.

Men sedan han slutade har uppdraget tilldelats en rad folkkära kändisar som försökt axla rollen.

Ja, sedan 2002 har bland andra Lotta Bromé, Ernst Kirchsteiger, Lasse Kronér, Kalle Moraeus, Sanna Nielsen, Marianne Mörck, Lars Lerin och Tareq Taylor varit julvärdar och gett oss den där magiska julkänslan

Förra året var det ingen mindre än Babben Larsson, 66, som fick det prestigefyllda uppdraget. Babben hade då fått frågan i flera års tid men tackat nej flertal gånger på grund av att det inte passade.

2022 blev däremot hennes år.

Babben förhoppning var att hålla alla ensamma sällskap under julen.

– Oavsett hur man firar blir det jul ändå. Det kan vara en väldigt smärtsam högtid om man är ensam och man kanske har mist någon, sade hon i en intervju med Nöjeslivet då och tillade:

– Om man inte är bjuden någonstans så kommer jag vara där och hålla dig sällskap.

David Batra om uppdraget som årets julvärd

I år är det däremot inte Babben som är julvärd.

Under hösten var det många folkkära personer som pekades ut som favoriter. Inte minst Christina Schollin och Niklas Strömstedt men så blev alltså inte fallet.

Nej, i stället var det komiker, skådespelaren och tv-personligheten David Batra som fick erbjudandet.

– Det känns både lustfyllt och lite pirrigt att få hedersuppdraget att vara svenska folkets kompis på självaste julafton. Jag har tillbringat en stor del av mitt liv på stå-upp scenen och nu får jag äntligen gå upp på julens största scen och sitta ner hela kvällen, sade David i ett pressmeddelande när nyheten nådde allmänheten.

David Batra, som är gift med Moderaternas tidigare partiledare Anna Kinberg Batra, har genom åren synts i flera underhållande kunskapsprogram på SVT som”Hårtväder” och ”Världens sämsta indier”.

Han har även tjänstgjort som jurymedlem i TV4:s ”Talang” och framför allt stått på ståuppscenen massvis med gånger runtom i landet under sina snart 30 år i rampljuset.

– Ja, det vill man ju inte avslöja så här mer än en månad före jul. Men jag tänker att det ska ändå vara ganska traditionellt. Jag har ju till och med lyckats kommenderas hit Arne Weises gamla stol, sade David Batra under SVT:s presentation av julvärden.

Lasse Kronérs uttalande om David Batra

Sedan dess att det blivit känt att det är David Batra som är årets julvärd har han fått många glada hejarop.

När Nöjeslivet tidigare under vintern fick tag i Lasse Kronér för en kommentar om årets julvärd svarade den folkkäre programledaren:

– Ohhh underbart med David, han är en otroligt fin man så det blir perfekt att ha honom som vår värd i jul, skriver Lasse Kronér i ett meddelande till Nöjeslivet.

Framför allt menar Lasse att jobbet som julvärd är betydelsefullt för en specifik grupp av tv-tittare.

– Det jobbet är så viktigt för alla dom som är ensamma och hemma under julen och det kommer David klara med både stil och elegans, skriver Kronér.

Han hyllar SVT:s beslut ordentligt.

– Han har både humor och värme så återigen ett perfekt val i från SVT:s sida.

Lars Lerins hyllning till David Batra

När Nöjeslivet fick en pratstund med konstnären Lars Lerin, som även han varit julvärd i SVT, säger han så här om David Batra.

– Han är så rutinerad med Tv och allt det där, det här kommer han han klara mycket bättre än vad jag gjorde, säger Lars Lerin till Nöjeslivet.

Så fint sagt! Nu ser vi till att önska David Batra lycka till med uppdraget.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version