Lars Lerins insikt med 23 år yngre maken Junior – sanningen om relationen efter alla år: ”Vissa behov…”

Den folkkäre konstnären Lars Lerin och 23-år yngre maken Manoel ”Junior” Marques har varit gifta i 15 år.

Nu berättar Lars för Nöjeslivet om parets knep för att hålla kärleken vid liv efter alla år.

Lars Lerin och hans konst slog igenom stort på 80-talet och idag är han en av våra allra största konstnärer.

Men värmlänningen är inte bara en hyllad konstnär. Genom åren har han också kommit att bli en älskad Tv-profil.

De senaste åren har han haft en rad egna tv-program som, inte minst ”Lerins sommarö”, ”Lerins jul”, ”Lerins lärlingar” och nu senast ”Vägen ut med Lars Lerin”.

I programserien ”Vägen ut med Lars Lerin” tog han med sig sin make Manoel ”Junior” Marques Lerin och åtta vänner han lärt känna på vägen ut ur sitt missbruk, på en resa genom Sverige.

Tillsammans pratade de om hur missbruket präglat dem som personer, deras liv och anhöriga.

Lars Lerin, Junior
Junior och Lars Lerin. Foto: TV4

Lars Lerins nya tv-program

Under hösten kom glädjebeskdet att Lars får ytterligare ett tv-program. Denna gång kommer han bege sig till en plats, som kommit att betyda något alldeles extra för honom. Nämligen Lofoten i Norge.

Lars Lerin kom till Lofoten i februari 1978. Planen var att han skulle måla men väl väl där träffade Lars Lerin också sin första stora kärlek och blev kvar i tolv år.

”Det var där han fann sin väg i konsten och måleriet och det var där han hittade sin första kärlek. Under 13 år bodde Lars på Lofoten tillsammans med sin stora kärlek men till slut trasade han sönder relationen och förlorade även sig själv på grund av sitt beroende av alkohol och tabletter”, skriver SVT på sin hemsida.

I den nya programserien som börjar sändas den 9 januari 2024 kommer Lars Lerin resa tillbaka till Lofoten med en grupp människor som är nya för både honom och för varandra. Dessa människor har precis som Lars Lerin också haft ett missbruk och på resan kommer de inte bara att prata om sin personliga resa till ett liv fritt från droger, de ska såklart måla lite också.

Även i det här programmet kommer maken Manoel ”Junior” följa med.

Så träffades Lars och maken Junior

Lars och Junior kom i kontakt med varandra första gången 2007 när de började chatta med varandra. Vid den tidpunkten satt Lars hemma i Sverige och Junior i sitt hem i Brasilien.

De kom snabbt överens och det dröjde inte länge förrän Junior tog flyget till Sverige för att träffa sin Lars.

Därefter gick det snabbt och redan 2009, samma år som homosexuella par fick tillåtelse att vigas i Sverige – gifte de sig på värmländska muséet Alma Löv.

Sedan des har paret adopterat fyra barn. Rafael, 7, och Gabriel, 6, och tvillingarna Iris och Gerd, 3 år gamla.

Lars Lerins oro inför att åldras

Nästa år blir ett stort år för den härliga familjen Lerin på Hammarö. Lars Lerin fyller nämligen 70 år.

Men att åldras är ingenting han tar lätt på, något han berättar ärligt om i en intervju med Nöjeslivet.

– Det känns ju helt absurt, vet du … Jag tycker åren har gått så himla fort. Man fattar inte att man är i den åldern på något vis och det är livets stora gåta, säger han till Nöjeslivet.

Han fortsätter:

– När man slutar skolan känns det som att man har hela livet framför sig och nu, när åren har gått så. Ja, då känns det som att tiden går både långsamt och fort på något konstigt sätt. Det är någonting jag aldrig kommer underfund med.

STOCKHOLM 20190319 Konstnären Lars Lerin och hans make Manoel "Junior" Marques anordnar en konstskola för en grupp personer med funktionsvariationer i Karlstad i andra säsongen av "Lerins lärlingar" i SVT. Foto Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20190319 Konstnären Lars Lerin och hans make Manoel ”Junior” Marques anordnar en konstskola för en grupp personer med funktionsvariationer i Karlstad i andra säsongen av ”Lerins lärlingar” i SVT. Foto Fredrik Sandberg / TT

På frågan om Lars upplever en åldersnoja, eller rädsla för döden, svarar han:

– Ja, det är liksom livets stora tragedi … att det tar slut en dag.

Rädslan kommer sig av att Lars Lerin har fyra små barn tillsammans med maken Junior. Barn som han så gärna vill se växa upp, säger han till Nöjeslivet.

– Jag vill gärna vara kvar så länge som möjligt, särskilt med barnen. Jag hoppas att jag får vara med så länge att jag hinner se dem växa upp. Men så är det ju så, man vet aldrig vad som händer, säger han till Nöjeslivet.

Lars Lerins insikt med maken Junior

År 2024 firar Lars och Junior även 15 år som gifta. På frågan om hur de ska fira svarar Lars:

– Vi är lite dåliga på att fira över huvud taget, vi är inte så noga med det där, säger Lars till Nöjeslivet.

Där är de kanske lika, att de inte firar så mycket. Men på många plan är Lars och Junior väldigt olika. Något Lars tror är lite av deras framgångssaga som par.

– Vi lever väldigt olika liv. Vi har varsitt på något vis. Jag är i ateljén och jobbar och Junior har sitt. Vi är inte så tighta på det sättet. Vi är olika och har så olika intressen. Man kan inte ta det som en självklarhet att man ska hitta en partner som stämmer överens på alla plan, vissa behov får vänner och andra uppfylla, säger Lars.

På frågan om vad som är det bästa med Junior, svarar Lars:

– Ja, vad är det bästa med honom, säger Lars och skrattar.

Han tillägger:

– Det är att han är så engagerad i barnen och ser till att dem är hela och rena. Han tar ansvar för dem väldigt och så, ser till att allt flyter i huset.

Ni är så fina tillsammans. Vi önskar er alla lycka i framtiden.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev