Lars Lerins stora skräck inför framtiden – talar ut om oron för sina barn: ”Livets stora tragedi”

Den folkkäre konstnären ars Lerin är aktuell med en nytt Tv-program. Men år 2024 blir också det år som Lars Lerin fyller 70 år och att åldras är ingenting han bara ser fram emot.

Nu berättar han för Nöjeslivet om stora skräcken inför framtiden.

På 80-talet fick konstnären Lars Lerins konst sitt stora genombrott.

I dag räknas han som en av Nordens främsta akvarellister. Och vid sidan av målandet så har han även givit ut över 50 böcker.

Dessutom har han hörts i radion med sina egna sommar- och vinterprat i P1. Och 2016 fick han sin egen tv-serie, ”Vänligen Lars Lerin” som belönades med en Kristallen.

Sedan dess har han haft en rad olika tv-program. I ”Lerins lärlingar” hade han konstskola med personer som har funktionsvariationer. Programmet var väldigt uppskattat och fick flera säsonger.

I fjol sändes ”Vägen ut med Lars Lerin” där konstnären åker på resa genom Sverige tillsammans med maken Junior och deras vänner.

Lars har även synts i rutan i en rad andra sammanhang, bland annat som SVT:s julvärd och i programmet ”Tillsammans med Strömstedts”.

Lars Lerin greps av polis

I början på året var han också en av deltagarna i ”Stjärnorna på slottet”.

I avsnittet, som sändes tidigare i år, öppnade konstnären om sina föräldrars rädsla för att han skulle bli homosexuell.

Han berättade också om en särskilt tuff tid i livet – då han bodde på Lofoten i Norge tillsammans med sitt ex.

Åren på Lofoten var vackra, det var inte minst där som han träffades sitt livs första kärlek. Men de var också kantade av en hel del tragedier.

Lars missbrukade nämligen både alkohol och droger.

När missbruket var som värst kastade han ut en tv från lägenheten och blev gripen av polis, berättar han i programmet.

Lars ser det som viktigt att berätta även om svåra tider i livet – och får stort stöd av de övriga deltagarna i programmet.

– Jag använder mig utav mitt liv i min konst bland annat. Jag har väldigt nära till mina känslor, så jag har inga problem med att vara öppen med mitt liv. Man måste inte jämföra saker som har varit jobbiga, utan det kan man gott ta fram och prata om. På så vis kanske man blir av med det istället för att gömma det, har Lars sagt till Nöjeslivet.

Och det är faktiskt där, i Lofoten, som Lars Lerins nya Tv-program tar avstamp.

Lars Lerin på Lofoten
Foto: Tommy Pedersen, TT/ SVT

Lars Lerin tv-program i Lofoten

I den nya programserien som börjar sändas den 9 januari 2024 kommer Lars Lerin resa tillbaka till Lofoten med en grupp människor som är nya för både honom och för varandra.

Dessa människor har precis som Lars Lerin också haft ett missbruk och på resan kommer de inte bara att prata om sin personliga resa till ett liv fritt från droger, de ska såklart måla lite också.

Lars Lerin om att fylla 70 år

Men det är inte det enda som sker för Lars Lerin 2024. Det året blir även det år som konstnären fyller 70 år.

När Nöjeslivet får en pratstund med Lars över telefon berättar stjärnan att han inte tar helt lätt på åldrandet.

– Det känns ju helt absurt, vet du … Jag tycker åren har gått så himla fort. Man fattar inte att man är i den åldern på något vis och det är livets stora gåta, säger han till Nöjeslivet.

Han fortsätter:

– När man slutar skolan känns det som att man har hela livet framför sig och nu, när åren har gått så. Ja, då känns det som att tiden går både långsamt och fort på något konstigt sätt. Det är någonting jag aldrig kommer underfund med.

Lars Lerin
Foto: SVT/ Jonas Ekströmer/TT

Lars Lerin om rädslan för döden

På frågan om Lars upplever en åldersnoja, eller rädsla för döden, svarar han:

– Ja, det är liksom livets stora tragedi … att det tar slut en dag.

Rädslan kommer sig av att Lars Lerin har fyra små barn tillsammans med maken Junior. Barn som han så gärna vill se växa upp, säger han till Nöjeslivet.

– Jag vill gärna vara kvar så länge som möjligt, särskilt med barnen. Jag hoppas att jag får vara med så länge att jag hinner se dem växa upp. Men så är det ju så, man vet aldrig vad som händer, säger han till Nöjeslivet.

Vi önskar dig många fina år tillsammans med Junior och dina barn Lars.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev