Lasse Berghagen brister ut i gråt när han hör vad Allsångsledarna gör med hans låt – sek senare jublar hela publiken

I över ett halv sekel har han underhållit Sverige. 

Men när det är dags för Lasse Berghagen att inta soffan i ”Vilket liv!” är det han som ska bli underhållen, hyllad och hedrad.

Lasse Berghagen är en av våra mest folkkära underhållare med över 50 år på scen.

Han upptäcktes som tonåring och sedan dess har generation efter generation fått äran att ta del av stjärnan.

Men de senaste månaderna har varit tuffa för vår älskade Lasse Berghagen

Under sommaren kom beskedet att stjärnan inte var riktigt kry och att han behövde ställa in flera av sommarens åtaganden, bland annat Visfestivalen i Västervik.

I stället fick dottern Malin hoppa in i hans ställe och meddelade då att pappa Lasse blivit inlagd på sjukhus.

– Pappa har hållit på i flera vändor med hjärtat och han gjorde ju en operation för några år sedan. Han åkte in i lördags då han märkte att något inte var okej. De röntgade honom igår morse och såg att de behövde göra en ballongsprängning där de går in i armen. Så då gjorde de det och sa sedan att han inte behöver komma tillbaka mer, så det får vi hoppas, förklarade dottern Maria Berghagen då för Aftonbladet. 

Lasse mådde snart bättre och fick åka hem från sjukhuset. Men snart kom nästa bakslag.

Foto: Instagram/@mberghagen

I augusti blev han åter igen inlagd på sjukhus och hans hälsa försämrades kraftigt.

Efter komplikationer vid en hjärtoperation, bekräftade dottern Malin Berghagen att Lasse blivit nedsövd.

– Det är stabilt, men kritiskt. Herr Berghagen tickar på åt rätt håll, men vi har ingen aning om hur det går när han väl väcks. När man vaknar blir det återigen en belastning på hjärtat. Vi tar allt dag för dag, minut för minut. Även om det går åt rätt håll är vi fullt medvetna om att det fortfarande är en kritisk situation för pappa. Vad som helst kan hända. Det får inte uppstå komplikationer, det ska istället ticka på som det gör nu, berättade dottern Malin för Aftonbladet.

Nya beskedet om Lasse Berghagen

I slutet av september kom det glädjande beskedet att Lasse vaknat upp igen.

”Varje dag har jag precis som hemma i Sverige ringt till pappas rum och pratat med sköterskor och läkare. De har blivit människor som vi i familjen nu både skrattar och gråter av lycka för de små små framsteg pappa hela tiden gör. Och varje dag tar de telefonen till hans öra och jag har stått ute i havet och pratat alla minnen han och jag haft här tillsammans med Eva (Lasses fru) och Maria”, skrev Malin då som hade varit utomlands på sin blogg och fortsatte:

”Han har hört vågorna, jag har beskrivit dofterna och han har reagerat med närvaro och tacksamhet. Varje dag har de omkring honom glädjande berättar hur vårt samtal och mina beskrivande ord fått honom att lysa upp för att sedan somna igen. Orden ”ring imorgon igen Malin för det är verkligen bra för honom” får mig alltid berörd”.

Läget är fortfarande stabilt men kritiskt för Lasse Berghagen som ännu vårdas på sjukhus.

Under tiden Lasse mådde som sämst tvingades familjen ta ett beslut för stjärnan som rörde hans medverkan i succéprogrammet ”Vilket liv!”.

Lasse Berghagen som skulle ha varit en av de första att hyllas i årets säsong, fick sitt program uppskjutet på grund av hälsoläget.

Istället fick tittarna se säsongens andra avsnitt där Carola Häggkvist stod i fokus.

Men i och med att Lasse nu mår lite bättre tog familjen beslutet att låta sända Lasses program.

Och vilken kväll det blev.

Lasse Berghagen hyllas i Vilket liv!
Foto: Tv4

Lasse Berghagen får stående ovationer i ”VIlket liv!”

När Lasse Berghagen kliver in på Oscarsteatern i Stockholm för att inta soffan med Renée Nyberg möts han genast av stående ovationer från publiken.

I lokalen har unga som gamla samlats och flera har plakat med texten ”Lasse i vårt hjärta”.

Lasse är märkbart rörd över responsen och har en näsduk nära till hands för att torka tårarna.

Lasse Berghagen hyllas i Vilket liv!
Foto: Tv4

Här hyllas Lasse Berghagen av Allsångsledarna

Men hyllningsfesten har bara börjar. Plötsligt åker draperiet upp på scenen och ut kliver både Måns Zelmerlöw och Anders Lundin och börjar sjunga på ”Stockholm i mitt hjärta” med en liten twist.

Måns börjar:

”Lasse är kungen av Skansen, ja ingen kan fylla hans kvot” varpå Anders Lundin stämmer in, ”Ja, den som tar över från Lasse, måste nog va idiot”.

”Lasse i vårt hjärta, låt oss besjunga dig nu. Åldrad men ungdom i själen, allt vi vill bli är som du”, sjunger stjärnorna i refrängen och får snart sällskap av ytterligare allsångsledare som Petra Marklund, Sanna Nielsen och det senaste stjärnskotten på Sollidenscenen – Pernilla Wahlgren.

Allsångsledarna hyllar Lasse Berghagen
Foto: Tv4

Det är en tårögd Lasse som tar emot Allsångsprofilernas lovord och han är inte den enda som blir rörd.

Efter Allsångsledarnas otroliga hyllning till Lasse jublar hela publiken rakt ut och inte ett öga är torrt.

Allsångsledarna hyllar Lasse Berghagen
Foto: Tv4

Och tårar, ja det blir det mycket av under avsnittet. Efter 50 år i offentligheten finns det en mängd material att visa upp och då Lasse vandrat genom livet med en öppen famn är det många vänner som vill hylla honom.

Lasse förtjänar verkligen all kärlek och alla hyllningar han kan få, dela gärna med dig av din hälsning till stjärnan i kommentarsfältet på Facebook.