Lasse Berghagens sista kärleksförklaring till hustrun Eva – efter åren ihop: ”Hon är en underbar…”

Bara kort innan sin död spelade Lasse Berghagen in sin sista intervju.

På söndagen sändes ”Sista ordet” i Viaplay där han berättade om sina känslor för hustrun Eva.

Den 19 oktober vid 11-tiden på förmiddagen somnade 78-årige legendaren Lasse Berghagen in, ett besked som skakade Sverige.

Lasse hade då varit sjuk en längre period och hans kropp återhämtade sig aldrig ifrån den hjärtklaffsoperation han genomgick i september.

Svenska folket drabbades av sorg och den store stjärnan sörjdes av familj, vänner, kollegor och fans från hela landet.

Men vad få visste då var att kort innan sin död spelade han och Mark Levengood, 59, in en dokumentär för TV3/Viaplay. Ett program som fick namnet ”Sista ordet” och som också blev Lasses sista ord till svenska folket.

Lasse Berghagen, Mark Levengood, Sista ordet
Foto: Viaplay

Lasse Berghagen i ”Sista ordet”

I programmet pratar Mark och Lasse om stjärnans liv, om allt från barndomen till karriären, kärlekslivet, kriserna och familjelivet.

De pratar även om döden, om vad som händer då och människorna man lämnar efter sig. I rutan berättar Lasse också om sin allra sista önskan och skickar några väl valda ord till familjen som till folket.

Och det finns en person som länge vandrat vid Lasses sida, och det är hustrun Eva.

De har var gifta i 48 års tid, och har dottern Maria Berghagen tillsammans.

I tv-programmet Vilket Liv! där Lasse hyllades, berättade Lasses dotter Malin om hur Eva först var tillsammans med hennes morbror och att hon tyckte hemskt mycket om henne. När morbrorn och Eva senare gick skilda vägar tyckte Malin att Lasse och Eva skulle passa ihop, och på den vägen är det.

Lasse Berghagens sista ord om hustrun Eva

I ”Sista ordet” med Mark Levengood får han åter igen frågan om han kan berätta om henne.

Inte minst hur de två blev tillsammans.

– Jag tror ungefär att det är samma historia som jag nämnde med Barbro och mig. Jag kom hem dit och blev kvar och det är nog samma med Eva. Hon kom hem till mig och blev kvar, berättar Lasse Berghagen i programmet och skrattar.

Han tillägger:

– Det kanske låter som något som katten släpat in, men så var det inte. Vi förstod direkt att vi älskade varandra. Hon var singel och jag var singel, så jag sa det. Du kan väl stanna. Då gjorde hon det. På den vägen är det.

Foto: Viaplay, TT

Eva har varit Lasses räddande ängel och som den stora kärleken.

– Hon är en underbar hustru, hon är en go kompis och en otroligt bra mamma till Maria och som jag är oerhört glad över att jag får älska och får kärlek av.

Exit mobile version