Lassemans dilemma med Arvingarna – därför tänkte han sluta: ”Så här kan vi inte hålla på”

Lars ”Lasseman” Larsson funderade på att hoppa av Arvingarna.
Nu berättar han om sitt ultimatum – och vad det var som höll ihop gruppen.
– Vi bara harvade på och hade liksom glömt vår storhet, säger han till Hänt.

De har genom åren gjort stor succé i Melodifestivalen, och fick sitt stora genombrott 1993 med vinnarlåten ”Eloise”.

Ett helt land gick runt och nynnade på låten efter att dansbandet gått och vunnit hela Melodifestivalen – på första försöket. Sedan dess har de även gett svenska folket nya schlagerklassiker som ”I Do” och ”Tänker inte alls gå hem”.

Lars ”Lasseman” Larsson har sedan starten varit en del av Arvingarna, tillsammans med gruppmedlemmarna Casper JanebrinkTommy Carlsson och Kim Carlsson, och i en tidigare intervju med Nöjeslivet har han berättat om gruppdynamiken.

Artikeln fortsätter under artikeln.

Enligt Lasseman har den inte ändrats efter över tre decennier tillsammans. som grupp.

– Nej det är man ju inte på det sättet. Man åldras och får andra perspektiv, och tänker på ett annat sätt i dag, sade Lasseman till Nöjeslivet.

Enligt Lasseman står de, efter alla år i rampljuset, kanske rentav på toppen nu.

– Man kan väl säga så här, att de här 34 åren som vi har hållit på, så har vi nog inte haft det bättre än nu i gruppen. Vi har samma mål, och har skitroligt tillsammans.

Lasseman om Arvingarnas bakslag – funderade på framtiden

Men samtidigt har det inte alltid varit guld och gröna skogar för Arvingarna. Enligt Lasseman var det nämligen nära att de lade av för en tid sen. Han berättar om ett tillfälle då han kände sig färdig.

Artikeln fortsätter under bilden.

– Ja, för några år sedan. Vi visste precis vad vi skulle göra ett visst datum ett helt år fram i tiden. Vi bara harvade på och hade liksom glömt vår storhet. Till slut sa jag: ”Killar, så här kan vi inte hålla på, om vi ska fortsätta så här så vet jag inte om jag orkar fortsätta”, säger Lasseman i en intervju med veckotidningen Hänt.

Stjärnan berättar i nästa andetag att de lyckades komma fram till en lösning.

– Det var då vi satte oss ner och gjorde den här förändringar. I dagsläget äger vi ingen turnébuss. Vi kånkar inte runt på en massa instrument utan tar in folk som avlastar oss och kommer dit med alla scengrejer. Det gör att vi kan satsa hundra procent på musiken. Det här har skapat så mycket glädje för oss alla!

Artikeln fortsätter under bilden.

Åker ut på julturné

Nu är Arvingarna dessutom klara för sin allra första egna julturné i landet. Turnépremiär för showen ”Klart det ska bli Jul” blir det 28 november och den sträcker sig fram till 21 december 2024.

– Vi har gjort mycket tillsammans genom åren. Men vi har aldrig gjort vår egen julturné med Arvingarna. Nu är det äntligen dags och det ska bli något alldeles extra! Med mycket värme och gemenskap kommer vi att framföra våra julfavoriter och hits. Vi ser fram emot att överraska både oss själva och vår publik!

Vi önskar er lycka till med kommande julturné, Arvingarna.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version