Leif GW Persson gör sensationell comeback i SVT – efter avhoppet från TV4

Tittarna trodde att han var färdig med tv.
Men nu återvänder Leif GW Persson till rutan.
Efter att ha lämnat TV4 är professorn nu klar för en sensationell comeback i SVT.
– Nu ska vi göra nya program tillsammans, säger GW i kanalen.

Det var i slutet av mars som Leif GW Persson avslöjade att han skulle sluta på Nyhetsmorgon i TV4.

– Nu ska jag skriva bok, och förhoppningsvis ha mer tid att träffa alla barn, barnbarn och hustrun, sade Leif GW Persson då i TV4 och fortsatte:

– Jag kommer sakna både er, och arbetsgivaren som helhet, och mina tittare. Det är väldigt trevligt om man kan upprätthålla en dialog via tv-rutan med någon miljon människor.

Då trodde nog de flesta tittare att tv-sagan om GW var all.

Men nu står det alltså klart att GW Persson gör sensationell comeback i rutan.

Och författaren återvänder alltså till public service-kanalen där han tidigare tillbringat så många år.

79-årige GW syntes redan i klassiska ”Måndagsbörsen” som sändes i Sveriges Television i början av 1980-talet under ledning av Jonas Hallberg. Sedan dess har det bland annat blivit 12 år som expert i TV3:s ”Efterlyst” och även 13 säsonger tillsammans med Camilla Kvartoft i SVT:s ”Veckans brott”. Sedan år 2018 har kriminologen varit knuten till TV4 där han bland annat medverkat i ”Nyhetsmorgon”.

Men under torsdagsmorgonen avslöjades alltså nyheten att GW återförenas med Kvartoft i SVT. Duon ska göra nya satsningen ”Veckan”, ett samhällsprogram med premiär i höst.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20130226 Inspelning av ”Veckans Brott” i SVT med kriminologiprofessorn och författaren Leif GW Persson och programledaren Camilla Kvartoft Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Jag är så glad att SVT:s tittare återigen ska få ta del av Leifs unika kunskap och erfarenhet, humor och skärpa i en tid när brottslighet och kriminalpolitik är en av samhällets största utmaningar, säger programledaren Camilla Kvartoft till egna kanalen.

Även Leif GW Persson ser fram emot att återförenas med Kvartoft efter alla år och minns tillbaka på deras tidigare goda samarbete.

– Vi letade programledare till Veckans Brott, hon var en av tjugo som kallats till intervju, och jag frågade samtliga vad de skulle ta med sig om vi skulle undersöka en brottsplats ute i terrängen. – Gummistövlar, sa Camilla. Äntligen, tänkte jag. Och nu ska vi göra nya program tillsammans, med och utan gummistövlar, säger Leif GW Persson till SVT.

Foto: TV4

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev