Leif GW Perssons dyra uppgörelse med exfruarna – nya bekännelsen om avtalet

Leif Gw Persson

Foto: TV4

Han är mannen som alltid säger vad han tycker och som guidar oss genom de mest komplicerade brottsfall och genom det blivit en av Sveriges mest omtyckta profiler.

Genom åren har han tjänat sanslöst mycket pengar men det mesta skänker han bort.

Nu berättar han om dyra uppgörelsen med exfruarna.

Leif GW Persson har genom åren blivit ett välkänt ansikte och han har haft en enastående karriär som både kriminolog, författare, tv-profil och även inom vin-branschen.

Dessutom ligger han bakom serier som ”Det som göms i snö”, och ”Bäckström”.

För sin talang har han också tagit emot ett gäng utmärkelser genom åren.

2021 kom till exempel beskedet att Leif skulle hedras med en medalj av självaste kungen – något som gjorde profilen väldigt glad förstås.

– Det är både hedrande och lite mallig blir man så där, det går över, sa GW med ett leende när han gästade Nyhetsmorgon för att berätta om utmärkelsen.

Men det bästa priset av alla kanske trots allt är folkets dom.

För trots att Leif GW Persson inte verkar bry sig ett dyft om vad andra tycker eller tänker, så har han blivit omåttligt populär.

Foto: Henrik Montgomery / TT

Han har inte bara blivit erbjuden att vara SVT:s julvärd tre gånger, han är också den som folk helst vill ha som sällskap på tåget och är svenska folkets drömgranne.

I en intervju med Hemtrevligt menar Leif att han inte alls bedrivit någon kampanj för att folk ska tycka om honom, utan har snarare varit tydlig med sina åsikter och att han valt att leva precis som han vill.

Han ställer gärna upp på selfies men tycker också att människors kärlek blir lite väl genant ibland.

LÄS MER: Leif GW Perssons erkännande – plågsamma beslutet för barnen: ”Var fel av mig”

Leif Gw Persson, hustrun Kim, ex-fruar, barn, barnbarn

Men Leif Gw Persson är inte bara är karriärist. På sidan av karriären är han också, make, pappa, morfar och farfar. Familjen är något han värnar om.

Han har varit gift tre gånger. Men idag lever han ihop med hustrun Kim Persson. De har varit tillsammans sedan mitten av 90-talet och gifte sig 2003.

Anledningen till att det två första äktenskapen slutade med skilsmässa berodde enligt GW på att han själv var otrogen upprepade gånger.

Men nu är saker och ting annorlunda och han värdesätter familjen på ett helt annat sätt.

Sammanlagt har GW sex barn, som han har god kontakt med. Han och Kim har också 13 barnbarn.

Blivit lämnad av hustrun

I intervju med Hemtrevligt kallar han Kim för “en gåva från livet som han inte gjort sig förtjänt av”.

Men det har inte alltid varit lätt. Paret har gått igenom med och motgångar de också.

– Kim har lämnat mig två gånger. Ja, jag är ju knepig att vara med. Hon har problem med att jag kan vara tyst någon månad och sedan pratar konstant. Hon har stuckit när det blivit för knepigt, men då har jag kommit krypandes efter och bett om ursäkt. Idag jobbar vi på vår relation och pratar mycket, säger han till tidningen.

Foto: Janerik Henriksson/TT

LÄS MER: Leif GW Persson fru Kim bryter tystnaden – syrliga bekännelsen om maken: ”Jag måste ju…”

Leif Gw Perssons uppgörelse med exfruarna

Genom åren har GW gjort en klassresa. Han föddes in i arbetarklassen men är idag professor i kriminologi, en framgångsrik entreprenör och författare.

Han jagar med kungen och den övriga societeten och som grädden på moset är han ekonomiskt oberoende.

Men pengarna som trillar in på kontot behåller han inte själv. Faktum är att Leif skänker bort mycket.

Bland annat skänker han pengar till den ideella föreningen Barnens hopp som hjälper utsatta barn och familjer i Ukraina, han ger pengar till barn, barnbarn och frun Kim såklart.

Men inte bara, även exfruarna skämmer han bort med pengar.

Efter skilmässan från sin första fru Birgitta 1980 så fick hon villan i Djursholm och den andra frun Margareta, har han gett ett underhåll sedan 1991.

– Jag tycker det är rimligt att mina barns mammor har en vettig ekonomi, och jag har ju råd med det, så varför skulle jag inte göra det? Det handlar om anständighet. I början var det så enkelt när barnen var små och sedan blev det bara så praktiskt. Min andra fru får motsvarande 50 000 kronor i månaden.

På frågan om det är sant, svarar han:

– Ja, det är klart att det är sant. För mig betyder det inte ett pillekvitt.

Exit mobile version