Leif GW Perssons utspel efter Anders Öfvergårds köttdrama – kängan efter domen

Leif GW Persson, Anders Öfvergård

Leif GW Persson, Anders Öfvergård Foto: TV4/TT

Tv-profilen Anders ”Arga snickaren” Öfvergård dömdes för ringa stöld i tingsrätten.

Nu uttalar sig kriminologen Leif GW Persson om köttfallet.

– Det här är Sveriges dyraste köttstöld någonsin, säger han i TV4.

På måndagen föll dom i tingsrätten i fallet där tv-profilen Anders Öfvergård stod åtalad misstänkt för ringa stöld. Det hela uppdagades efter att en butikskontrollant tidigare i somras stoppat Öfvergård i samband med att denne handlat i en matvaruaffär.

Butikskontrollant upptäckte tv-profilen

I matkassen kunde butikskontrollanten se att tv-profilen hade fem köttbitar, men på kvittot fanns endast två av dessa med.

– Jag har ingen intention att gå in och sno. Antingen är det fel på blippen eller också är det ett mänskligt fel, och då vill jag självklart ställa det tillrätta, har Öfvergård, även känd som ”Arga snickaren”, tidigare sagt till Expressen.

Artikeln fortsätter under bilden.

HAPARANDA 2020-07-21 Anders Öfvergård, programledare. Foto: Simon Eliasson / TT

Tingsrätten dömde Öfvergård till 40 dagsböter, totalt 40 000 kronor, rapporterar TV4. I Nyhetsmorgon kommenterade kriminologen Leif GW Persson domen på onsdagen.

– Jag är nog ganska säker på att det här är en korrekt dom. Det är vittnesbevisning och den är tung. De har i detalj följt vad han håller på med. När han scannar in de där varorna så beter han sig ganska klassiskt ”modus operandi”, alltså han beter sig typiskt för hur man gör när man ska gör något sådant här. Det vill säga, inte göra rätt för sig, säger GW.

GW: ”Sveriges dyraste köttstöld någonsin”

Enligt kanalen analyserar advokaten nu domen för att se om den ska överklagas.

– De här tre köttbitarna har ett sammanlagt värde på 400 kronor. Själv förnekar han gärningen och sedan blev han dömd för några dagar sen, säger GW.

Han vill nu sätta en särskild etikett på fallet i ett historiskt perspektiv.

Artikeln fortsätter under bilden.

Leif GW Persson. Foto: TV4

– Det här är Sveriges dyraste köttstöld någonsin. Om vi bara räknar på bötesbeloppet så är han ju uppe i ett kilopris på 100 000 på de där entrecoterna och ryggbiffen, säger Leif GW.

Efter att domen fallit i tingsrätten kommenterade tv-profilen det hela:

– Jag är faktiskt både förvånad och besviken, skriver Öfvergård i ett meddelande till Expressen.

LÄS MER: Anders Öfvergård gör comeback i rutan – efter petningen från TV4: ”Visa andra sidor av mig själv”

Anders Öfvergård har tidigare lett program som ”Arga snickaren” och ”Robinson”. Tidigare i år kom besked om att Kanal 5 inlett inspelningar med profilen som programledare för ett nytt renoveringsprogram, som baseras på brittiska tittarsuccén ”Renovation Nation”. I fjol tävlade han också i kanalens frågesport ”Alla mot alla med Filip & Fredrik”.

Exit mobile version