Lisa Marie Presley gick ner i pappa Elvis kista efter hans död

Lisa Marie Presley hade svårt att släppa taget om sin älskade pappa Elvis.
Nu berättas den hjärtskärande historien om när hon som nioåring gick ner i hans kista efter hans död – för att ställa honom två frågor, skriver Page Six.
Det hela framkommer i nya boken om den avlidna artistens liv.

Artisten Lisa Marie Presley föddes som enda gemensamma barnet till rockkungen Elvis Presley och Priscilla Presley. Dottern växte upp i strålkastarljuset, och var bara nio år gammal när hon förlorade sin älskade pappa.

Den 16 augusti 1977 nåddes världen av beskedet att Elvis, ”The King of Rock n’ roll”, hade lämnat jordelivet, 42 år gammal.

Det var förstås en stor chock för den lilla Lisa Marie, som i nya biografin ”From Here to the Great Unknown” som släpptes i dagarna. Den ges ut tack vare dottern Riley som sammanställt mammans bok. Lisa Marie hade före sin bortgång i januari förra året spelat in sin röst när hon talade fritt om sitt liv.

Lisa Marie Presley starka minne från Elvis dödsdag

Ett avsnitt i boken handlar om dagen då hennes älskade pappa gick ur tiden hemma på Graceland. Samtidigt var detta inte första gången som hon såg sin pappa i dåligt skick.

– Det var så många gånger jag hittade honom nere på golvet eller då han inte kunde kontrollera sin kropp särskilt bra. Det var barbiturater, skriver Lisa Marie i boken, enligt Page Six.

Lisa Marie bevittnade återupplivningsförsöken på plats

– De stod över honom, flyttade runt honom och försökte jobba på honom. Jag skrek för mitt jävla liv. Jag visste att det inte var bra. Sedan fördes jag ut ur rummet, skriver dottern.

Besökte Elvis öppna kista – ställde en fråga

Det hela var förstås en traumatisk upplevelse för den då nioåriga Lisa Marie. Hon kunde för sitt liv inte förstå att pappa Elvis var borta för gott.

Elvis kropp förvarades sedan i en öppen kista på Graceland, dit Lisa Marie kunde gå och besöka honom innan han hade blivit förd till sin sista vila.

– Jag gick ner till där han låg i kistan, bara för att vara med honom, för att röra hans ansikte och hålla hans hand, för att prata med honom. Jag frågade honom: ’Varför händer det här? Varför gör du det här?’, skriver Lisa Marie i boken enligt Page Six.

I samband med begravningen kom hon till insikt att pappa hade gått ur tiden och inte skulle komma tillbaka. Nu var det bara hon och mamma Priscilla Presley kvar.

– Det var första gången jag verkligen kände saknaden – uppenbarligen från att min pappa gick bort, men mer än något annat kände jag att jag hade fastnat med den här kvinnan. Det var ett dubbelslag. Han är död och nu är jag fast med henne, skriver Lisa Marie i boken och syftar på sin mamma Priscilla.

LÄS MER:

Exit mobile version