Malin Berghagens nya besked från sjukhuset – så mår Lasse Berghagen nu: ”Vår pappa…”

Lasse Berghagen är fortfarande inlagd på sjukhus.

Nu kommer dottern Malin med nya besked om sin pappas hälsa.

Lasse Berghagen är en av våra mest folkkära stjärnor genom tiderna.

Han har bjudit på stora mängder underhållning genom åren, stått på landets alla scener och spridit glädje i decennier.

Många förknippar honom även med Allsång på Skansen som han ledde i hela tio år och med sin glädje till musiken lyckades han göra programmet till en dundersuccé med miljonpublik vecka efter vecka.

Men 2003 tog Lasses resa i Allsång på Skansen slut och sedan dess har han arbetat med andra projekt.

Men sedan i somras har Lasse kämpat med hälsan och tvingats ställa in alla sina åtaganden.

– Jag har streckat allting framöver. Nu ska jag bara tänka på hälsan. Man måste vara rädd om sig. Jag har ju haft lite otur den här sommaren. Men jag ska tillbaka, absolut, har Lasse själv sagt till Aftonbladet.

LÄS MER: Kristin Kaspersens känslosamma ord om Lasse Berghagen – efter folkkäre stjärnans kamp på sjukhus

Lasse Berghagen inlagd på sjukhus

Sedan en tid tillbaka är han inlagd på sjukhus och ska enligt familjen ha genomgått en hjärtoperation.

”Men så blev pappa sjuk. Den inopererade klaffen som nu funnits i hans 78 åriga kropp började glappa och på det fick han bakterier på klaffen. Penicillin sattes in och nu har han varit på sjukhuset i snart två veckor och det blir liksom inte bättre. Kroppen svarar bra men klaffen vill liksom inte hjälpa till.

När vi besöker honom  möts vi av en ny lite krokigare allsångsledare men som har hoppet högt. Han ger sig inte i första taget och eftersom hans långa kropp knappt får plats i sjukhusets sängar är han fast besluten att komma hem så snart det är möjligt. Det ger ju oss hopp. Så viktigt att kroppen känner pappas stöd i hans vilja att bli frisk,” har hon skrivit.

På grund av komplikationer efter operationen har Lasse legat nedsövd, , vilket Malin berättat för Aftonbladet.

– Det har gjort att hela den här veckan har varit ganska instabil och jobbig för oss alla. På grund av komplikationer har pappa varit nedsövd sedan i lördags för att kroppen och organen måste få vila. Men klaffen är utbytt och han fick även ytterligare en ny klaff. De fick också bort alla bakterier vilket känns jätteskönt, har han sagt till tidningen.

Hon beskriver i samma intervju att Lasses mående för tillfället verkar gå åt rätt håll, och hoppas att det ska fortsätta så.

– Det är stabilt, men kritiskt. Herr Berghagen tickar på åt rätt håll, men vi har ingen aning om hur det går när han väl väcks. När man vaknar blir det återigen en belastning på hjärtat. Vi tar allt dag för dag, minut för minut. Även om det går åt rätt håll är vi fullt medvetna om att det fortfarande är en kritisk situation för pappa. Vad som helst kan hända. Det får inte uppstå komplikationer, det ska istället ticka på som det gör nu.

LÄS MER: Malin Berghagens nya besked om Lasses Berghagens – gripande orden: ”Nu behöver han er kärlek”

Malins nya ord om Lasse berghagen

Under fredagsförmiddagen kommer dottern Malin Berghagen med en ny uppdatering om Lasse Berghagens hälsa.

”Nu ska jag åka till pappa på sjukhuset och peppa lite. Små små steg gör han våra pappa tillbaka till oss som älskar honom.  Kanske min glänsande ”ungdomliga” hy ( Linn och Love trix liksom) kan få honom att pigga på sig lite”, skriver hon på sin blogg.

Hon tillägger:  

”Livet hörni… En dag i taget. 
Kram på er!”.

Vi tänker på er i familjen och skickar all vår stryka till Lasse.