Marcus Oscarssons hyllning – till konkurrenten SVT

Foto: TV4/SVT

Här är Marcus Oscarssons hyllning till SVT.

Mitt i coronapandemin lyfter den politiske kommentatorn fram tv-konkurrentens nyhetsarbete.

– Detta är ingen jämförelse mellan olika svenska nyhetsmedier utan endast en bedömning av SVT, skriver Oscarsson i ett uppmärksammat Facebook-inlägg.

Marcus Oscarsson har de senaste åren blivit en stor tittarfavorit i TV4. Varje vecka har den politiske kommentatorn sitt stående inslag i Nyhetsmorgon under vinjetten ”Marcus svarar och förklarar” som fått stort genomslag.

Han är så populär att hans inslag fått en helt egen sida på TV4 Play dit tittarna kan gå för att se hans analyser igen och igen.

Men även om Oscarsson är nära knuten till TV4, så har han inga problem med att lyfta fram nyhetsinsatser som även görs av andra tv-kanaler och medier.

Nu hyllar tittarna Oscarsson – efter att han applåderat hur Sveriges Televisions nyhetsavdelning har hanterat coronapandemin och rapporteringen kring densamma. På sin Facebook-sida, som följs av en halv miljon människor, lyfter han fram nyhetsavdelningen på SVT.

TV4-experten poängterar att han inte jämför SVT med några andra medier, utan vill bara lyfta fram och hylla public service för deras arbete under denna svåra tid.

– Detta är ingen jämförelse mellan olika svenska nyhetsmedier utan endast en bedömning av SVT, skriver Oscarsson i ett uppmärksammat Facebook-inlägg.

Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman brukar synas i ”Rapport”. Foto: Janne Danielsson/SVT

Oscarsson: SVT-bevakningen håller världsklass

Oscarsson lyfter särskilt fram nyhetsprogrammen i tv, Agenda och SVT:s hemsida för deras arbete.

– SVT gör ett fantastiskt jobb! Jag som följer mycket internationell media konstaterar att SVT-bevakningen av viruspandemin håller världsklass, skriver Oscarsson.

Enligt TV4:s expertkommentator sköter public service-kanalen sitt uppdrag på ett mycket bra sätt. Oscarsson menar att kombinationen av granskningar av makthavare ”på ett mycket kritiskt och ifrågasättande sätt” samt hur tv-nyheterna lyfter fram ”den lilla människan” är föredömligt.

– Det gnälls och klagas ofta på SVT – särskilt i sociala medier där det pågår ett oavbrutet VM i att klaga på allt och alla – och därför finns det en särskild poäng med att framhålla SVT:s fantastiska bevakning av viruspandemin, skriver Oscarsson i inlägget som man kan läsa i sin helhet här nedan:

Och Oscarsson får medhåll av sina följare på Facebook.

”Med tanke på att du syns i konkurrenten TV4 så är det ett starkt betyg och snyggt att ärligt säga så om en konkurrent, inger förtroende”, skriver en tittare till Oscarsson.

”Jag tycker SVT gör ett kanonjobb! Dom lyckas Nästan slå dej på fingrarna!”, skriver en tittare skämtsamt till Oscarsson i kommentarerna – och får ett lite skämtsamt svar tillbaka:

”Men bara nästan”, skriver Marcus och lägger till en glad gubbe.

Flera tv-tittare skriver också direkt till Marcus Oscarsson att han är deras primära nyhetskälla när det kommer till coronapandemin.

”Jag håller med dig Marcus. Aktuell kl.21 är mycket uppdaterade. Håller hög klass. Men ingen slår dig. Hänger fullständigt med i dina utläggningar”, skriver en tittare i kommentarerna.

”Tack för att Du också fortsätter rapportera dina analyser på ett sätt som gör mig trygg. Tacksam för att du hjälper oss genom detta”, skriver en annan tittare till Marcus.

Foto: TV4

Håller du med Marcus? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

Exit mobile version