Molly Hammar: Ålder, pojkvän, Så mycket bättre, genomskinlig klänning

”Så mycket bättre” är ett av svenska folkets i särklass mest älskade tv-program. Genom åren har vi sett Sveriges artistelit göra egna tolkningar av varandras låtar, vilket skapat fantastiska versioner av gamla hits. En av de som fått äran att medverka i den kommande säsongen är Molly Hammar. Endast 26 år gammal gör hon debut i programmet. 

Här är allt du inte visste om Molly Hammar.

2011 klev en okänd 15-åring från Umeå in på en Idol-audition och chockade juryn med sin sångröst. Tonåringen var Molly Pettersson Hammar, och hennes talang tog henne hela vägen till fjärde plats i Idol det året. 

Hur gammal är Molly Hammar?

Molly Hammar är 26 år gammal. Hon föddes den 16 oktober 1995, i Umeå. Idag bor hon i Stockholm. 

Molly Hammar. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Efter Idol var det tyst från tonåringen ett tag, innan hon dök upp i Melodifestivalen 2015. Låten “I’ll Be Fine” hamnade på en sjätteplats i första deltävlingen, men gjorde desto större succé på iTunes där den hamnade som nummer ett på försäljningslistan den månaden. 

Molly gjorde comeback i Melodifestivalen 2016, med låten “Hunger”, som kom till andra chansen. 

Molly har hyllats stort för sin sångröst och därför fått göra rösten till “Nala” i den svenska versionen av Lejonkungen, från 2019. Hon har också fått sjunga den svenska och amerikanska nationalsången i Globen under NHL Global Series 2019. 

Molly Hammar Pojkvän

När Molly medverkade i ”Idol” föll hon för en av sina konkurrenter – Robin Stjernberg. De blev ett par, och när Robin tävlade i finalen var Molly på plats för att heja på sin pojkvän

Idag är Molly singel, vilket hon berättade i en intervju med Aftonbladet i somras, där hon skulle ge sitt kärleksliv ett plus eller minus. 

– Åh. Okej, det börjar bra. Jag måste ge det minus alltså. Jag träffar ingen just nu och jag jobbar bara. Det är inte mitt fokus just nu. Det kanske blir plus fem i slutet av sommaren, jag vet inte. Jag hoppas det, sa hon till tidningen då. 

Instagram

Molly Hammar har 76 000 följare på Instagram, och för sina följare gör hon ett aktivt jobb med uppmuntra till kroppspositivism och feminism. 

Något eller några andra som förekommer flitigt på Mollys Instagram är hennes vänner. Några hon umgås mycket med är stjärnan Benjamin Ingrosso, samt Oscar Zia.

Molly Hammar Elle galan

Genomskinlig klänning

Det blev en hel del uppståndelse kring Molly när hon dök upp på Ellegalan i en “Nakenklänning” 2021.

Plagget såg ut att vara genomskinligt, men i själv verket var det en åtsittande klänning med ett motiv som liknade en kvinnas kropp.

Se bild nedan. 

2022 överträffade hon fjolårets kreation med en klänning som lämnade ännu mindre åt fantasin.

Molly Hammar PÅ Ellegalan. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Syster Moa Hammar

Molly Hammar har en syster som även hon är duktig på att sjunga. Moa Pettersson Hammar dök upp på en Idol-audition 2015, varpå hon hyllades av Alexander Bard, som sa att vissa föds med rätt gener. 

Så mycket bättre 2022 Molly Hammar

I höst kommer vi att få se Molly tillsammans med andra artister i Så mycket bättre 2022. Programmet har premiär i slutet av oktober.

LÄS MER: Benjamin Ingrossos skarpa varning till artisten – orden bakom ryggen på TV4: ”Det hade han helt rätt i”

YouTube finns flera klipp där du kan höra Molly sjunga. Ett av de mest kända är inspelningen när hon som 15-åring sjöng solo framför den stenhårda Idoljuryn, 2011.

Se klippet från TV4 nedan.

Exit mobile version