Nya beskedet om Mark Levengoods framtid med Jonas Gardell – bryter tystnaden om beslutet efter separationen

Jonas Gardell och Mark Levengood har varit ett av Sveriges mest älskade kändispar genom tiderna.

Men i januari meddelade paret att de går skilda vägar.

Nu berättar Mark Levengood om framtiden med exmaken Jonas Gardell.

Mark Levengood och Jonas Gardell har varit ett av Sveriges mest älskade kändispar i över 30 år.

Deras kärlek har verkligen stått i full blom och genom åren har de förnyat sina löften flera gånger om.

– Vi gifte oss första gången år 1988. Det var inte lagligt då ännu, men vi gjorde det ändå. Våra syskon gifte sig och hade roliga fester, så vi tänkte att vi ville göra samma sak, har Mark tidigare berättat i en intervju med Sveriges Radio.

LÄS MER: Jonas Gardells nya pik till exet Mark Levengood – bryter tystnaden om relationen: ”Som alla förstår…”

Mark och Jonas Gardells barn

Parets familj har också utökats genom åren och tillsammans har de två barn: Olga och Amos.

Men i början av året kom beskedet att det älskade kändisparet separerat.

– Det är med sorg och stark overklighetskänsla som jag berättar att Mark och jag har separerat. Vi ska inte skilja oss, men har inte längre en kärleksrelation utan ska försöka vara vänner. Vi går i terapi och får se var det leder, skrev Gardell då i ett uttalande på Instagram.

STOCKHOLM 20200117 Mark Levengood och Jonas Gardell anländer till Dramaten för utdelning av 2020 års stipendium från Micael Bindefelds Stiftelse till minne av Förintelsen. Foto: Pontus Lundahl / TT
STOCKHOLM 20200117 Mark Levengood och Jonas Gardell anländer till Dramaten för utdelning av 2020 års stipendium från Micael Bindefelds Stiftelse till minne av Förintelsen. Foto: Pontus Lundahl / TT

Mark och Jonas separerar

Mark Levengood bekräftade separationen i sociala medier och bekräftade separationen, men menade att paret kommer fortsätta att vara gifta.

”Vi kommer dock fortsätta vara gifta, och får hjälp att försöka reda ut det som är svårt och trassligt. Sänd varma tankar till oss. Dock kommer vi med hänsyn till vår familj inte att svara på några frågor och ber om respekt och förståelse för detta” skrev Mark Levengood på Instagram.

Mark Levengodd är just nu aktuell med sin nya bok ”Vänskap” där han utforskar vänskapens fantastiska värld.

Han gästade nyligen podcasten Värvet med Kristoffer Triumf där han var tydlig med att han gärna inte pratar om separationen från Jonas.

Marks hyllning till Jonas gardell

Men när han får frågan om vad Jonas har betytt för honom, svarar han gladeligen.

– Oj, allt. Alltså vi har varit gifta i 36 år. Så man kan lugnt säga att vårt gemensamma storslagna äventyr började när vi träffade varandra. Jonas var inte alls känd när vi träffades, jag frågade honom om v ad han jobbade med men det ville han inte prata om och jag trodde han var prostituerad. Han trodde att jag var från Island, säger Mark i Podcasten.

När paret hade varit ihop i två veckor så kom det ett filmteam från SVT och gjorde ett program hemma hos paret. Jonas var öppet homosexuell och blev känd över en natt och snart blev även Mark känd.

– Vi har alltid haft varandra som en fristad kan man säga, vi blir granskade, vi blir kritiserade, vi får också mycket beröm men en blandning av allting och så kommer man hem helt utmattad på kvällen och då vet vi att den andra visar ett ganska måttligt intresse för arbetsmängden och bara tänker hur mår du nu, vad ska vi göra, ska vi kolla på tv eller göra någonting roligt. Vårt hem har alltid varit lugnande där vi kan få ny kraft och det är därför vi har varit supernoga med att inte ha något hemma hos-reportage och barnen måste hållas utanför, förklarar han.

Mark Levengoods framtidsbesked med exmaken

Mark menar också att Jonas har varit den som pushat honom till att ta till vara på sina begåvningar.

– Jonas har varit en blåslampa, han tyckte att jag var begåvad men lat. Han tyckte att jag skulle söka mig till ett kreativt yrke. Jag jobbade inom långvården. Han har rätt i det, jag är som en kossa, ge mig lite gräs så står jag och betar. Jag älskade att jobba inom vården men jag kände fortfarande att jag hade ett bubblande och puttrande, min fulla potential kom inte till sin rätt. Han uppmanade mig att söka till Dramatiska institutet, vilket jag gjorde också, säger mark i Podcasten Värvet och tillägger:

– Så han har betytt allt och jag kan inte frånkoppla mig från Jonas nu heller. Det vill jag inte heller. Vilken form vi än väljer att leva i i framtiden så tror jag att vi kommer betyda väldigt mycket för varandra.