Nya bilden på Lee Christiernsson upprör – här är detaljen som får folk att höja på ögonbrynen
Lee

Nya bilden på Lee Christiernsson upprör – här är detaljen som får folk att höja på ögonbrynen

Under våren kom ”Snickar-Björn” ut som transsexuell och efter det delade han med sig av sin resa till att bli Lee.

Nu har det varit tyst från stjärnan ett bra tag, men nyligen delade hen med sig av nya bilder som fått många att reagera.

Under många år var stjärnan känd som ”Snickar-Björn” i ”Äntligen hemma”, men under den senaste tiden har profilen genomgått en förvandling.

I en uppmärksammad och hyllad dokumentär ”Att bli Lee”, fick vi följa hur Björn valde att genomgå den förvandling stjärnan så länge drömt om.

– Plötsligt slog det mig bara, det var en insikt och en känsla som nästan var fysisk: Jag är transsexuell. Och jag vet vad jag måste göra, för att bli fri, för att rädda mitt liv – jag behöver komma ut. Det var som att jag fick ett extra liv där och då. ”Vad är det du inte fattat?” tänkte jag. All denna smärta jag gått igenom för att komma på det som mitt ex redan sagt till mig för flera år sen, hur korkad får man vara? Jag behöver komma ut och jag vill göra det här stolt, friskt och hälsosamt, har hen berättat för QX.

Hen berättade i samma intervju att det var numera exfrun som både såg och accepterade att hennes dåvarande man faktiskt var trans.

– Min fru behövde den enkla okomplicerade kärleken som jag inte kunnat ge. Vi hade en öppen dialog och hon sa ”du är väl transsexuell, det är väl inget mer med det”. Men trots att hon sa det kunde jag inte ta in det. Att jag, Snickar-Björn, som gjort en karriär på att vara händig machokille skulle vara transsexuell, det var omöjligt att acceptera, förklarade Lee för QX.

Dokumentären om Lee Christiernsson

I två starka avsnitt fick tittarna följa Björns resa mot att bli Lee och tusentals människor från söder till norr blev berörda av Lees mod.

I dokumentären berättade stjärnan öppenhjärtligt om hur de både fysiska och psykiska påfrestningarna var många och att förvandlingen mot att bli sitt ranna jag, var långt ifrån enkelt alla gånger.

Kärleken strömmade in till Lee efter dokumentären hade sänts.

– Jag tycker ju om att ställa in mig mentalt på vad som ska hända, men i det här fallet kunde jag inte det innan. Kommer det bli svårt, kommer ingen bry sig eller kommer det att bli bra? Eller som det har blivit nu när folk är så otroligt glada och generösa med kärlek. Det var jag inte beredd på, så det kommer nästan som en chock, sa hon då.

Senare samma vår blev Lee inbjuden till QX-galan där hen höll tal.

”Jag har fått så otroligt mycket glädje, kärlek och respekt. Inte bara från grannar, kompisar, alla möjliga. Det är också från sådär Lasse som har en sprängfirma, killen som har massa grävmaskiner. Det här är råbarkade grabbar som jag vet äter taggtråd till frukost”, sa Lee i talet.

Därför har Lee dragit sig tillbaka

Men sedan dess har stjärnan valt att dra sig tillbaka från rampljuset och försökt landa i tillvaron.

Då och då uppdaterar hen i sociala medier med en liten uppdatering till följarna. I veckan berättade Lee att hen behövts på annat håll de senaste månaderna och därför varit frånvarande.

Detaljen i bilden väcker reaktioner

I kommentarsfältet är det många som undrat vart Lee har tagit vägen den senaste tiden och uppskattar uppdateringen.

”Så härligt att se dig. Har undrat så mycket hur du har det. Så fina bilder på dig”, skriver en person.

”Har också undrat kul att se dej här igen”, skriver en annan.

”Välkommen tillbaks, har saknat Dig!”, skriver en tredje.

Men en detalj i bilden får folk att reagera.

”En liten notis av en äldre kvinna här. Män har händer i fickorna nästan aldrig en kvinna”, skriver en person i kommentarsfältet.

Men kommentaren gick inte obemärkt förbi av de andra följarna.

”En liten notis av medelålders kvinna med händerna i fickorna… Smarta, ödmjuka och empatiska kvinnor vet när det är bättre att vara tyst”, skriver en person.

”Dummaste jag hört … har både jag och flera jag känner”, skriver en annan.

”Joo kvinnor har händerna i fickorna också. Du måste hänga med”, skriver en tredje.

Händer i fickor eller inte. Man gör som man vill! Vi backar dig Lee.