Nya bilden på Lee Christiernsson väcker känslor – förvandlingen efter långa tystnaden: ”Snälla…”

Under våren fick vi följa stjärnans resa till att bli sitt rätta jag.

Snickar-Björn” från Äntligen hemma har blivit Lee Christiernsson och njuter numera av sitt alldeles nya liv efter att ha kommit ut som transsexuell.

Nu delar profilen med sig av nytagna bilder på sin nya utseendeförvandling, och reaktionerna har varit minst sagt kraftfulla.

”Varför överdriva…”, ifrågasätter en person efter nya bilden på Lee.

Att leva det liv du vill till fullo kräver mycket mod.

Det är ofta lättare att drömma och ”tänk om” istället för att faktiskt agera, men det är precis det som Lee Christiernsson har gjort.

Under många år var stjärnan känd som den hunkiga ”Snickar-Björn” från ”Äntligen hemma”, men under den senaste tiden har profilen genomgått en förvandling.

I en uppmärksammad och hyllad dokumentär ”Att bli Lee”, fick vi följa hur Björn valde att genomgå den förvandling stjärnan så länge drömt om.

– Plötsligt slog det mig bara, det var en insikt och en känsla som nästan var fysisk: Jag är transsexuell. Och jag vet vad jag måste göra, för att bli fri, för att rädda mitt liv – jag behöver komma ut. Det var som att jag fick ett extra liv där och då. ”Vad är det du inte fattat?” tänkte jag. All denna smärta jag gått igenom för att komma på det som mitt ex redan sagt till mig för flera år sen, hur korkad får man vara? Jag behöver komma ut och jag vill göra det här stolt, friskt och hälsosamt, har hen berättat för QX.

Lee Christiernsson. Foto: TV4
Lee Christiernsson. Foto: TV4

Hen berättade i samma intervju att det var numera exfrun som både såg och accepterade att hennes dåvarande man faktiskt var trans.

– Min fru behövde den enkla okomplicerade kärleken som jag inte kunnat ge. Vi hade en öppen dialog och hon sa ”du är väl transsexuell, det är väl inget mer med det”. Men trots att hon sa det kunde jag inte ta in det. Att jag, Snickar-Björn, som gjort en karriär på att vara händig machokille skulle vara transsexuell, det var omöjligt att acceptera, förklarade Lee för QX.

LÄS MER: Därför tvingas Lee Christiernssons ta ett steg tillbaka – vädjan efter tuffa tiden: ”Ber berörda om tålamod”

Lee Christiernsson tokhyllades av svenska folket

I två gripande avsnitt fick tittarna följa varje steg Björn tog för att bli Lee som hen är i dag.

Lee berättade öppenhjärtligt om hur de både fysiska och psykiska påfrestningarna var många och att förvandlingen mot att bli sitt rätta jag, var långt ifrån enkelt alla gånger.

Hur reaktionerna skulle bli från tittarna röjde inte minst upp en hel del känslor hos Lee.

Tanken på vad alla andra skulle tycka fick Lee att grubbla många gånger.

Lee Christiernsson
Foto: TV4

Men responsen blev ögonblickligen.

Kärleken strömmade in till Lee efter dokumentären hade sänts.

– Jag tycker ju om att ställa in mig mentalt på vad som ska hända, men i det här fallet kunde jag inte det innan. Kommer det bli svårt, kommer ingen bry sig eller kommer det att bli bra? Eller som det har blivit nu när folk är så otroligt glada och generösa med kärlek. Det var jag inte beredd på, så det kommer nästan som en chock, sa hon då.

Senare under våren fick Lee dessutom chansen att möta publiken och fansen när stjärnan bjöds in till Qx-galan.

Då höll stjärnan ett brandtal om hur folkets kärlek och stöd har betytt för hen.

”Jag har fått så otroligt mycket glädje, kärlek och respekt. Inte bara från grannar, kompisar, alla möjliga. Det är också från sådär Lasse som har en sprängfirma, killen som har massa grävmaskiner. Det här är råbarkade grabbar som jag vet äter taggtråd till frukost”, sa Lee i talet.

LÄS MER: Lee Christiernsson nya kärleksbesked – tittarfavoriten bryter tystnaden

Lee Christiernsson tog paus från rampljuset

Sedan dess har Lee dragit sig en del tillbaka.

Uppmärksamheten kring dokumentären blev mycket och stjärnan själv berättade en tid senare att hen behövde ta en paus tillsammans med sin familj.

”Tänkte bara svara på frågan ´varför hör inte Lee av sig kring jobbförfrågningar och varför är Lee inte mer aktiv på denna plattform, gillar, svarar på frågor och så vidare. Det är nu cirka sju veckor sedan jag kom ut och jag kan summera läget just nu i tre punkter”, skrev hen då och fortsatte:

1. Jag och familjen mår bra men vi bryter fortfarande ny mark, mycket är fortfarande nytt.
2. Jag har fått extremt mycket förfrågning och jobbförfrågningar under dessa veckor. De är allt från mycket välbetalda uppdrag till de allra roligaste och mest spännande projekt.
3. Jag är fortfarande väldigt trött efter omfattande stress de senaste tre åren
”.

Lee Christiernsson
Foto: Instagram

Lee avslutade inlägget med att uppmana alla som följer stjärnan att ha tålamod och ge hen utrymme.

”Jag vill därför bara klargöra med detta inlägg att de flesta av er som väntar på ett eventuellt svar på något kanske får vänta en stund till. Räkna inte med att jag kommer kunna deltaga på just ert projekt nu under denna vår men återkom gärna senare i vår kring föreläsningar, mässor och annat inför hösten. Jag önskar såklart att jag kunde tacka ja till alla olika förfrågningar då de bottnar sig i viktiga och intressanta ämnen, men det är tyvärr en omöjlighet. Jag ber berörda om tålamod och att inte döma mig för hårt. Är snart på banan till 100% och då ses vi på gridden,” skrev Lee då.

Sedan dess har Lee delat med sig av uppdateringar under sommaren på sociala medier där följarna fått en inblick i vad hen haft för sig.

Men nyligen delade stjärnan med sig av något mer personligt.

Starka reaktioner efter Lee Christiernssons nya förvandling

Under en längre tid har nomineringarna till årets Kristallen pågått och Lee är en av de profiler som är just nominerad.

I ett inlägg på sin Instagram uppmärksammade profilen detta och bad följarna att rösta.

”Som vissa märkt så har jag varit väldigt osynlig den senaste tiden. Strategin kallas visst ”vila sig i form”men återkommer mer om det i senare inlägg.
Kristallen går av stapeln nu i augusti och möjlighet finns att rösta till vissa kategorier. Jag är nominerad till ”Årets TV personlighet” känner mig inte riktigt så, men någon annan tycker tydligen att det är rimligt. Det är likväl en ära att stå på denna lista och jag skulle såklart gärna skapa plats för en kristall hemma, trots att vi bor litet”, skriver hen.

Men det är inte nomineringen bara som hamnade i fokus.

Den nya bilden på Lee får flera att reagera och personer uttrycker i kommentarsfältet att stjärnan har ”för mycket” smink på sig.

”Du är så vacker å fin.Men varför överdriva med smink. Naturligt är vackert utan spackel. Förstår du vill se så Feminin ut som möjligt! Men du behöver inte”, skriver en person.

”Nu får du inte göra mer med dig, för mycket redan. Skall se naturligt ut”, skriver en annan.

Men andra är snabba med att komma till Lees undsättning.

”Snälla alla – VARFÖR kommentera hur Lee borde göra utseendemässigt? Kan vi inte alla bara få klä & sminka oss som vi vill osv? Vore himla befriande. Jag har oftast mer ögonskugga än alla ni andra – eftersom jag gillar det. Och bra att du tillåter dig att vila när du behöver, Lee”, skriver en person.

Lee Christiernsson
Foto: Instagram

”Men kan alla bara låta Lee få sminka sig som hon vill. Ha håret som hon vill. Påpekar ni alltid andras utseende? Sluta med det!”, skriver en annan.

Även Lee väljer att bemöta kommentaren.

”Uppskattar din komplimang, tack! Att jag väljer femininumet stämmer också, men bara till viss del. Jag strävar inte efter att uppnå någon könsnorm utan försöker hitta min väg . Att jag som på denna bild har lagt en stark makeup beror på att jag personligen gillar färg och form som står ut från det som idag ses som ”normalt” Att möta en person på tex mataffären som klär sig utmärkande/annorlunda eller besöka någon som har byggt ett ovanligt hus gör mig väldigt glad att vara naturlig är såklart alltid ”naturligt” och fint, men att vara eller utstråla något annat är ibland både roligare och mer spännande”, skriver hen.

Du är vacker precis som du är bästa Lee! Vi önskar dig allt det bästa i livet!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.