Patrick Norqvists dolda sjukdom – tittarfavoritens nya besked om hälsan

Patrik Norqvist

Foto: Tv4

Patrik Norqvist är rymdfysikern som oväntat blev en älskad tv-personlighet efter att ha synts till i rutan på 2000-talet.

Men hur ser hans vardag ut i hemstaden Umeå, vad är det för sjukdom som påverkar hans nacke och hur ser kärlekslivet ut?

Svaret har du här.

Med sin ödmjuka framtoning, pedagogiska förklaringar och finurliga uppsyn har han fått svenska folket på fall gång på gång.

Patrik Norqvist är rymdfysikern som plötsligt blev en populär tv-personlighet på 2000-talet och som fortsatt att synas regelbundet i rutan, där han reder ut komplexa fenomen på ett roligt och lättförståeligt sätt.

Allt började med att han och en kollega gjorde ett reportage om ”hollywoodfysik”, där de testade fysiklagar som Hollywoodfilmer bryter.

Inslaget blev stort och snart fick programledarduon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson nys om Patrik.

Just då var Filip och Fredrik i full gång med att utveckla programmet ”Boston Tea Party” som sänder på Kanal 5.

De ringde upp Patrik och plötsligt hade han fått sitt allra första tv-jobb, ett eget inslag varje vecka som kallades ”Veckans Macka”.

Sedan dess har han synts till i flera olika tv-program Nyhetsmorgon, Hela kändis-Sverige bakar, Fångarna på fortet, Fråga Lund, Jeopardy!, Smartare än en femteklassare, Uppfinnarna och Go’kväll bara för att nämna några.

Därför är Patrik Norqvist stel i nacken

Under tonåren diagnostiserades Patrik med Bechterews sjukdom som påverkar muskelfästen och leder.

– Det innebär att brosket mellan kotorna kan förbenas. I stället för att vara som elastiska gummigrejer som går att rubba lite grann, så blir de stenhårda. Det är ingen jätteovanlig sjukdom, men det var oturligt för mig, att den här försteningen hamnade just i nacken. Om jag hade haft det mitt på ryggen, så hade man ju knappt sett att jag är stel, säger han till Femina.

Var artonde månad besöker han sjukhuset för att göra tester. Hittills har hans sjukdom inte förvärrats men han är rädd att han en dag ska få puckelrygg.

Patrik Norqvists kärleksliv

Patrik bor idag i Umeå, han trivs bra med livet som det är nu men drömmer om att finna kärleken.

Det bästa vore att hitta någon att bli gammal med.

– Med en viss ålder så letar man efter olika saker. Man har ju på något sätt gett upp det här med att jag kommer att skaffa barn. Det känns inte riktigt schysst när man passerar 50. Så nu är det mer att man kanske skulle vilja hitta någon att bli gammal med, säger Patrik Norqvist till Femina och tillägger:

– Det hade ju varit jättetrevligt att träffa någon tjej som man trivs med. Men samtidigt har man ju någon frihet att bo själv, man har det ganska skönt. Jag ser mig nog mer som en särbo. Det hade varit ett härligt bra liv. Men det är inte omöjligt att någon kommer flytta ihop med någon heller.

Patrik Norqvist släpper ny bok

2021 romandebuterade Patrik Norqvist med boken Balthazars droppar år 2021. Nu skriver han på en ny bok.

Exit mobile version