Per Gessles äktenskapsförord med Åsa

Åsa Gessle och Per Gessle har äktenskapsförord.

Foto: Bertil Ericson/TT, Mark Earthy/TT

Per Gessle, en av Sveriges mest framgångsrika musiker, har under sin karriär skapat odödliga hits. Både som soloartist och självklart även som en del av Gyllene Tider och Roxette. Men bakom rampljuset finns en annan viktig del av hans liv – hustrun Åsa Gessle, som han varit tillsammans med i 40 år.

Deras relation är både långvarig och stark, men också präglad av praktiska beslut, såsom parets gemensamma äktenskapsförord.

Per och Åsa träffades i Halmstad under en kväll ute på stan. Vid den tidpunkten hade Åsa nyligen flyttat till Halmstad från Trelleborg för att öppna en klädbutik tillsammans med sin dåvarande pojkvän. Deras vägar skildes dock åt, och snart fann hon Per. Kärleken blev snabbt ett faktum och det var han som kom att bli hennes livskamrat.

– Jag tyckte det var svårt att komma in i Halmstad och var mycket i Trelleborg, killen och jag gled isär och separerade. Men så senare var jag ute med min bror en kväll i Halmstad och träffade ett gäng där en i gänget var Per, berättar Åsa för Femina.

Åren har gått, och paret har valt att hålla sitt privatliv relativt diskret. Åsa har mestadels hållit sig bortom rampljuset, även om hon ofta har funnits med på Per Gessles turnéer och spelat en viktig roll bakom kulisserna. Men det är inte musiken som fångar Åsas intresse. Hon har en stor passion för inredning och design, vilket speglar sig i hennes roll som kreativ chef över ombyggnationerna på Hotel Tylösand, ett hotell som Per delvis äger.

Efter att paret gifte sig har de valt att reglera sin ekonomi med ett äktenskapsförord. Något bland annat Svensk Damtidning rapporterat om, och där fastslår paret att de delar på de gemensamma bostäderna, medan de andra tillgångarna förblir deras egna. Detta kan ses som ett sätt att balansera både deras gemensamma och individuella livsprojekt.

Genom att dela ansvaret för bostäderna och samtidigt behålla de personliga tillgångarna separata visar paret att deras samarbete och gemensamma liv också vilar på en grund av självständighet och respekt.

Ni är så fina ihop, vi önskar er allt gott!

LÄS MER

Exit mobile version