Pernilla Wahlgrens besked om sin ovanliga diagnos – nu berättar hon

Foto: Instagram (@pernillawahlgren) / Bengt Nyman (Wikimedia commons)

Pernilla Wahlgren om sin ovanliga diagnos

Men Pernilla har fler bollar än så i luften – och sedan en tid tillbaka radiopratar hon tillsammans med vännen, tv-profilen Sofia Wistam i deras egna, gemensamma podcast ”Wistam & Wahlgren”. Det är också i ett samtal med Wistam som Wahlgren berättar om sin ovanliga diagnos: Artisten har nämligen drabbats av kristallsjukan.

– Kristallsjukan är små kristaller som man har i örongångarna som påverkar vår balans, och de lossnar ibland hos vissa, det kan hända vem som helst. De säger att det är helt ofarligt, men då tappar man balansen. Hela rummet bara snurrar och snurrar, säger Pernilla Wahlgren i podden enligt Expressen.

Snurrar även när man blundar

Pernilla förklarar sedan att det känns som när man är jättefull eller åksjuk, och att det snurrar även när man blundar.

– Det är kristallsjukan, jag har ju det liksom. Man gör inte så mycket åt det, man får vänta på att det ska gå över av sig själv, säger Pernilla Wahlgren i podcasten.

Nu ska hon eventuellt gå och kolla upp detta – om det inte blir bättre snart.

– Sista gången jag fick det så var jag hos läkare. Sedan dess så vet jag att man inte gör så mycket, man bara väntar ut det, det går över efter ett tag. Det kan ta allt i från en dag till tre veckor någonting tydligen, säger Wahlgren i podden.

Nu hoppas vi att det blir bättre för dig, Pernilla. Krya på dig!

Foto ovan: Instagram (@pernillawahlgren) / Bengt Nyman (Wikimedia commons)

Exit mobile version